Яловичина в кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Яловичина дуже корисна, в ній море білка і заліза, але не завжди блюдо з яловичини виходить м'яким. Є непоганий спосіб зробити м'ясо м'яким - замаринувати яловичину в кефірі, так робила моя бабуся.
Яловичина маринована в кефірі стає м'якою, тому що, кислота міститься в кефірі розм'якшує волокна і яловичина стає м'якою. М'ясо можна маринувати хоча б чотири години, якщо у вас немає зайвого часу. М'ясо після маринаду промокніть серветкою і збризніть оливковим маслом. М'ясо смажте на вже розігрітому грилі спочатку з одного боку, а потім з іншого. Часто не рекомендується перевертати. Успіхів і приємного апетиту!
- Яловичина - 800 - 1200 грам
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Чорний перець - 1 Ст. Ложка
- Стручок гострого перцю - 4 Ст. Ложки (сухий)
- Часник - 2 зубчики
- Кефір - 500 мілілітрів
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
Яловичину порізати на порційні шматки.
М'ясо натерти сіллю і перцем, сухий гострий перець смолите.
У кефір додайте роздавлений часник і опустіть м'ясо. Залиште його маринуватися в холодильнику на ніч.
М'ясо смажимо на грилі на вугіллі або в духовці.
М'ясо смажимо по 6-7 хвилин з кожного боку. Перевертаємо один раз.
Смачного!