Рецепт Яловичина, тушкована зі щавлем фото

Яловичина, тушкована зі щавлем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Яловичина
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Яловичину можна готувати різними способами, в тому числі і зі щавлем. Щавель можна використовувати свіжий, а можна заморожений. Він додається в кінці приготування страви після гасіння м'яса.

Завжди люблю експериментувати з м'ясом, на цей раз вирішила приготувати яловичину зі щавлем. Готується блюдо коло 1, 5-2 годин, поки м'ясо не буде м'яким. Щавель і зелень додаються в кінці приготування. На гарнір ідеально підійде гречана каша або рис, але це блюдо можна подавати і як самостійне.

  • Яловичина - 500 грам
  • Цибуля - 1 штук
  • Щавель - 2 пучка
  • Зелень - 2 Пучков (кріп і петрушка)
  • Сіль і спеції - 1 За смаком
яловичина, тушкована зі щавлем - фото крок 1
1. Зі щавлем відмінно поєднується саме яловичина. У тушкованому вигляді це приголомшливе блюдо, до якого на гарнір підійде будь-яка каша. Отже, відразу готуємо м'ясо.
яловичина, тушкована зі щавлем - фото крок 2
2. Я готую яловичину в сковороді з високими бортиками. Нарізаємо її на шматочки середнього розміру і викладаємо в сковороду або сотейник.
яловичина, тушкована зі щавлем - фото крок 3
3. Заливаємо водою і починаємо варити м'ясо близько години, а при необхідності воду потрібно підливати.
яловичина, тушкована зі щавлем - фото крок 4
4. Коли бульйон википить додаємо нарізану цибулю і спеції з сіллю. Перемішуємо і смажимо до готовності лука.
яловичина, тушкована зі щавлем - фото крок 5
5. Потім додаємо нарізану щавель і зелень. І тушкуємо ще близько 10 хвилин при постійному помішуванні.
яловичина, тушкована зі щавлем - фото крок 6
6. Потім додаємо ще трохи води, закриваємо кришкою і тушкуємо її близько півгодини.
яловичина, тушкована зі щавлем - фото крок 7
7. Коли вода википить, додайте трохи вершкового масла і смажте близько хвилини, після чого м'ясо потрібно зняти з вогню.
яловичина, тушкована зі щавлем - фото крок 8
8. Подається яловичина, тушкована зі щавлем, в гарячому вигляді як самостійне блюдо або разом з гарніром (відмінно підійде гречана каша).

Схожі рецепти