Яловичина, тушкована зі щавлем
(покроковий рецепт з фото)
Яловичину можна готувати різними способами, в тому числі і зі щавлем. Щавель можна використовувати свіжий, а можна заморожений. Він додається в кінці приготування страви після гасіння м'яса.
Завжди люблю експериментувати з м'ясом, на цей раз вирішила приготувати яловичину зі щавлем. Готується блюдо коло 1, 5-2 годин, поки м'ясо не буде м'яким. Щавель і зелень додаються в кінці приготування. На гарнір ідеально підійде гречана каша або рис, але це блюдо можна подавати і як самостійне.
- Яловичина - 500 грам
- Цибуля - 1 штук
- Щавель - 2 пучка
- Зелень - 2 Пучков (кріп і петрушка)
- Сіль і спеції - 1 За смаком
1. Зі щавлем відмінно поєднується саме яловичина. У тушкованому вигляді це приголомшливе блюдо, до якого на гарнір підійде будь-яка каша. Отже, відразу готуємо м'ясо.
2. Я готую яловичину в сковороді з високими бортиками. Нарізаємо її на шматочки середнього розміру і викладаємо в сковороду або сотейник.
3. Заливаємо водою і починаємо варити м'ясо близько години, а при необхідності воду потрібно підливати.
4. Коли бульйон википить додаємо нарізану цибулю і спеції з сіллю. Перемішуємо і смажимо до готовності лука.
5. Потім додаємо нарізану щавель і зелень. І тушкуємо ще близько 10 хвилин при постійному помішуванні.
6. Потім додаємо ще трохи води, закриваємо кришкою і тушкуємо її близько півгодини.
7. Коли вода википить, додайте трохи вершкового масла і смажте близько хвилини, після чого м'ясо потрібно зняти з вогню.
8. Подається яловичина, тушкована зі щавлем, в гарячому вигляді як самостійне блюдо або разом з гарніром (відмінно підійде гречана каша).