Яловичина, тушкована з кефіром
(покроковий рецепт з фото)
Якщо хочете приготувати м'яке, соковите а ароматне м'ясо, пропоную зробити його за цим рецептом. Яловичина, тушкована з кефіром - відмінне блюдо, до якого підійдуть на гарнір будь-які овочі або каша.
До такої страви ідеально підійде на гарнір будь-яка каша, картопляне пюре або овочевий салат. За цим рецептом можна приготувати м'ясо в мультиварці або на сковороді. Відразу яловичину слід обсмажити з овочами, а вже після протушкувати з кефіром близько години. Перед подачею можна посипати нарізаним кропом (він ідеально гармонує з білим соусом).
- Яловичина - 500 грам
- Цибуля - 2 штук
- Морква - 1 штук
- Кефір - 500 грам
- Кріп - 1 Пучков
- Рослинна олія - За смаком
1. Одного разу я приготувала яловичину за цим рецептом, з того часу роблю м'ясо тільки так. Кефір можна брати будь-якої жирності. Єдине, без чого неможливо приготування соковитого м'яса, це підлива.
2. Шаткуємо цибулю з морквою, а тим часом підготуємо мультиварку. Можна готувати цю страву і на звичайній сковороді.
3. Змащуємо чашу мультиварки рослинним маслом і відправляємо туди смажитися цибулю з морквою.
4. Нарізаємо кубиками яловичину, солимо і приправляємо за смаком. Поки смажаться овочі, даємо їй трохи постояти.
5. Коли цибуля та морква почнуть купувати золотистий відтінок - відправляємо до них нарізану яловичину, перемішуємо і смажимо (на сковороді хвилин 10) в мультиварці в режимі "жарка" близько 10 хвилин.
6. Не забувайте періодично помішувати м'ясо з овочами.
7. Потім заливаємо кефіром і починаємо гасити. В мультиварці вибираємо режим "гасіння" з 50 хвилин.
8. Шаткуємо дрібно кріп, додамо його перед подачею.
9. Поки яловичина гаситься, можна приготувати гарнір. Я вирішила відштовхнутися від простого і приготувала гречану кашу. Не забудьте перед подачею яловичину присипати зеленню.