Яловича піджарка
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт, як приготувати яловичу піджарку хороший тим, що її можна подавати абсолютно до різних страв, будь то каша, картопля або макарони. Ця страва одне з найпростіших і універсальних.
Яловичина нарізається шматочками і присмажується окремо, а потім готується в соусі, тому вона виходить дуже соковитою, з ідеальним балансом кислоти і пряних трав. Готується таке блюдо дуже просто і не вимагає особливих знань і умінь. Якщо під рукою немає яловичини, можна використовувати будь-яке інше м'ясо.
- Яловичина - 300 грам
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Сіль, перець, прянощі - За смаком
- Бульйон - 1, 5 склянки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Цукор - За смаком
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Зелень - За смаком
1. Беремо всі необхідні продукти. М'ясо ретельно зачищаємо і моєму, овочі чистимо і моєму.
2. Морквину подрібнюємо на крупній тертці, цибулину нарізаємо середнім кубиком. Сковороду розігріваємо з додаванням рафінованої олії, кидаємо порізані овочі, обсмажуємо їх до м'якості. Додаємо ложку борошна, перемішуємо, вливаємо бульйон, додаємо лавровий лист, сіль, цукор, томатну пасту, перець і інші трави за смаком, тушкуємо на маленькому вогні 20 хвилин.
3. М'ясо нарізаємо невеликими шматочками, злегка відбиваємо і смажимо на окремій сковороді, додаємо сіль і перець. Весь час помішувати, щоб воно рівномірно зарум'янилося і пішла зайва рідина.
4. Перекладаємо м'ясо в сковороду з овочами і бульйоном, доводимо до смаку прянощами, tusim 15-20 хвилин. За пару хвилин до готовності додаємо заздалегідь порізану зелень. Смачного!