Якщо курячий піридин-піридин
(покроковий рецепт з фото)
Якщо курячий піридин-піридин - блюдо з арсеналу португальських кулінарів, яке стоїть освоїти кожному з нас. Якщо курячий піридин-піридин - вельми гостре блюдо, тому будьте обережні.
Якщо курячий піридин-піридин - споконвічно португальське і дуже гостре блюдо, перекочувало в Європу з африканських колоній Португалії. У ньому міститься багато білка, воно відмінно стимулює кровообіг, тому курка пири-пири - це прекрасний варіант для зимового вечері. А якщо ще й з пляшкою португальського вина…
- Філе курячої грудки - 4 штуки
- Солодкий перець - 1 штука
- Перець чилі - 4 штуки
- Лимон - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
Перець вимити, очистити від насіння. Будьте обережні при чищенні перцю чилі - краще його чистити в рукавичках, інакше потім буде шкіра на долонях горіти.
Хаотично нарізаємо перці на шматочки різного розміру, кладемо їх в каструльку, поливаємо оливковою олією і соком половини лимона. Обсмажуємо на слабкому вогні 8-10 хвилин.
Знімаємо перці з вогню, додаємо до них чайну ложку сухої паприки, зубчик часнику і сіль. Подрібнюємо за допомогою блендера до однорідної пюре.
Беремо шматок курячого філе і робимо в ньому три досить глибоких надрізу.
Викладаємо шматочки філе в форму для випікання і рясно поливаємо гострим перцевим соусом. Соус повинен дуже добре потрапити в зроблені надрізи. Зверху можна трохи скропити оливковою олією - для утворення скоринки.
Ставимо форму для запікання в духовку і випікаємо 30 хвилин при температурі 200 градусів.
Курку пири-пири подавати до столу гарячою разом зі свіжими овочами або вареною картоплею. Смачного!