Рецепт Якщо курячий піридин-піридин фото

Якщо курячий піридин-піридин
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Португальська кухня
Птах, Курка, Куряча грудка
Низькокалорійні, ПП рецепти
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Легка вечеря, Романтична вечеря
Гарячі страви

Якщо курячий піридин-піридин - блюдо з арсеналу португальських кулінарів, яке стоїть освоїти кожному з нас. Якщо курячий піридин-піридин - вельми гостре блюдо, тому будьте обережні.

Якщо курячий піридин-піридин - споконвічно португальське і дуже гостре блюдо, перекочувало в Європу з африканських колоній Португалії. У ньому міститься багато білка, воно відмінно стимулює кровообіг, тому курка пири-пири - це прекрасний варіант для зимового вечері. А якщо ще й з пляшкою португальського вина…

  • Філе курячої грудки - 4 штуки
  • Солодкий перець - 1 штука
  • Перець чилі - 4 штуки
  • Лимон - 1 штука
  • Часник - 1 зубчик
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Паприка - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
якщо курячий піридин-піридин - фото крок 1
Перець вимити, очистити від насіння. Будьте обережні при чищенні перцю чилі - краще його чистити в рукавичках, інакше потім буде шкіра на долонях горіти.
якщо курячий піридин-піридин - фото крок 2
Хаотично нарізаємо перці на шматочки різного розміру, кладемо їх в каструльку, поливаємо оливковою олією і соком половини лимона. Обсмажуємо на слабкому вогні 8-10 хвилин.
якщо курячий піридин-піридин - фото крок 3
Знімаємо перці з вогню, додаємо до них чайну ложку сухої паприки, зубчик часнику і сіль. Подрібнюємо за допомогою блендера до однорідної пюре.
якщо курячий піридин-піридин - фото крок 4
Беремо шматок курячого філе і робимо в ньому три досить глибоких надрізу.
якщо курячий піридин-піридин - фото крок 5
Викладаємо шматочки філе в форму для випікання і рясно поливаємо гострим перцевим соусом. Соус повинен дуже добре потрапити в зроблені надрізи. Зверху можна трохи скропити оливковою олією - для утворення скоринки.
якщо курячий піридин-піридин - фото крок 6
Ставимо форму для запікання в духовку і випікаємо 30 хвилин при температурі 200 градусів.
якщо курячий піридин-піридин - фото крок 7
Курку пири-пири подавати до столу гарячою разом зі свіжими овочами або вареною картоплею. Смачного!

Схожі рецепти