Рецепт Якщо курка на азербайджанською мовою фото

Якщо курка на азербайджанською мовою
(покроковий рецепт з фото)

Азербайджанська кухня
Птах, Курка
Дієтичне харчування, Низькокалорійні, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, Святковий обід
Гарячі страви

Відмінний рецепт курки по-азербайджанські, який припаде до смаку всім гурманам. Така курочка дуже легко готується, але смак при цьому неймовірний - солодкість волоських горіхів і легка кислинка.

Якщо ви, як і я, любите пробувати все нове і незвичайне, тоді цей рецепт приготування курки по-азербайджанські, безсумнівно, сподобається вам. Насправді азербайджанська кухня по праву вважається однією з найсмачніших на сході, адже тут таке неймовірне поєднання смаків і ароматів, що просто дух захоплює. Як і всюди, в цій кухні є страви досить складні, а є трохи легше, і якщо вже і починати з чогось знайомство з традиційними стравами Азербайджану, так тільки з цього простого рецепту курки по-азербайджанські. Ви без особливих зусиль з ним впораєтеся, а смак приготованого блюда в повній мірі продемонструє вам всі особливості і тонкощі національної кухні цієї чудової країни. Так що вперед, панове, на зустріч нових смакових відчуттів!

  • Курка - 1 штука (середня)
  • Горіхи волоські мелені - 200 грам
  • Лук червоний - 1-2 штук
  • Лавашана - 1 штука (можна замінити соусом з аличі, сливи або кизил, ткемалі)
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
якщо курка на азербайджанською мовою - фото крок 1
Отже, червона цибуля пропускаємо через м'ясорубку і трохи віджимаємо. Подрібнені волоські горіхи висипаємо в миску і додаємо до них перекручений цибулю.
якщо курка на азербайджанською мовою - фото крок 2
Тепер з приводу лавашани: в принципі сьогодні ви без особливих зусиль зможете знайти її на будь-якому ринку, але вже якщо не знайдете, то її легко можна замінити будь-яким кислим соусом, тоді вам знадобиться 3-4 столові ложки соусу. У моєму випадку використовувався соус з кизил, тому я виклала його в миску до решти інгредієнтів і гарненько перемішала.
якщо курка на азербайджанською мовою - фото крок 3
Курку гарненько промиваємо під холодною водою, а потім натираємо з усіх боків сіллю і чорним меленим перцем.
якщо курка на азербайджанською мовою - фото крок 4
Потім фаршируємо курку сумішшю з горіхів, лука і соусу, а що залишилася частиною обмазуємо тушку курки.
якщо курка на азербайджанською мовою - фото крок 5
Акуратно пов'язуємо ноги курки і поміщаємо її в розігріту до 190 градусів духовку, запікаємо 1, 5-2 годину.
якщо курка на азербайджанською мовою - фото крок 6
Готова курка по-азербайджанські однаково хороша як в гарячому, так і в холодному вигляді. Смачного!

Схожі рецепти