Рецепт Якщо курка в фламандською фото

Якщо курка в фламандською
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Птах, Курка
Дієтичне харчування, Низькокалорійні, Рецепти для схуднення
На вечерю, Романтична вечеря, Святковий обід
Гарячі страви

Це по-справжньому вишукану страву, яке підійде як для звичайного сімейного вечері, так і для романтичного побачення. Ви дуже легко з ним впораєтеся і справите незабутнє враження.

Це рецепт приготування курки по-фламандські вже давно не був для мене новиною. Хоча краще сказати так: до знайомства з цією стравою, я досить часто готувала курку з додаванням вершків, перцю і цибулі, і це навіть було моїм коронною стравою. І якось раз я абсолютно випадково натрапила на цей класичний рецепт курки по-фламандські, і мене дуже зацікавив тут один інгредієнт - пиво. Загалом, я довго не наважувалася додавати його, але потім моє цікавість узяла верх, і на вечерю чоловікові я зробила таку курочку. Я навіть не очікувала, що ефект буде настільки приголомшливий, адже пиво надає всьому блюду такий неповторний смак і легкий хлібний аромат, чоловік відразу помітив ці приємні зміни. І тепер ми готуємо курку тільки за цим рецептом, і вам я його теж дуже раджу!

  • Куряче філе - 500-600 грам
  • Перець солодкий червоний - 3-4 штук
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
  • Вершки - 200 грам
  • Пиво світле - 200-250 мілілітрів
  • Борошно - За смаком
  • Масло рослинне - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
якщо курка в фламандською - фото крок 1
Філе курки миємо й нарізаємо на довгі смужки.
якщо курка в фламандською - фото крок 2
Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями.
якщо курка в фламандською - фото крок 3
Перець промиваємо, видаляємо з нього насіння і нарізаємо на брусочки.
якщо курка в фламандською - фото крок 4
Нарізане філе необхідно поперчити і обваляти в борошні.
якщо курка в фламандською - фото крок 5
У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому філе до золотистого кольору, перекладаємо його на тарілку.
якщо курка в фламандською - фото крок 6
Тепер викладаємо в сковороду нарізану цибулю і перець, смажимо овочі на середньому вогні 3-5 хвилин.
якщо курка в фламандською - фото крок 7
Потім вливаємо світле пиво.
якщо курка в фламандською - фото крок 8
Перемішуємо вміст сковороди і тушкуємо ще кілька хвилин.
якщо курка в фламандською - фото крок 9
Додаємо обсмажене філе, гарненько перемішуємо все.
якщо курка в фламандською - фото крок 10
Тепер заливаємо вершки, солимо і перчимо і тушкуємо все на повільному вогні 5-7 хвилин, поки соус не загусне. Наша курочка готова, і ви можете зняти пробу. Смачного!

Схожі рецепти