Яєчня з оселедцем
(покроковий рецепт з фото)
Яєчня з оселедцем є свіжий ранковий бутерброд (в моєму розумінні). Він - пікантний, ситний, оригінальний. Оселедець для такої яєчні можна використовувати солону або мариновану.
Як приготувати яєчню з оселедцем?
1. Оселедець наріжте шматочками.
2. Цибулину почистіть і наріжте тонкими кільцями. Можна цибуля не маринувати, але все ж раджу залити його окропом, додати трохи цукру і оцту і залишити на хвилин 5-10.
3. Скибочки багета або хліба можна прогріти а духовці або на сковороді без масла. Робити це необов'язково.
4. Кріп промийте, просушіть паперовим рушником і порвіть або подрібніть досить крупно ножем.
5. Яйця в мисці збийте вилочкою. Думаю, солити і перчити яйця не треба, т.К. Досить смаку дасть оселедець. Але, якщо бажаєте, можете поперчити.
6. У сковороді на середньому вогні розтопіть вершкове масло.
7. Влийте в сковороду яйця і, помішуючи, смажте до готовності на середньо-слабкому вогні.
8. Готову яєчню вилжіте ложечкою на скибочку хліба, зверху викладіть шматочок або пару шматочків оселедця, на неї - кільця цибулі і гілочку кропу.
Яєчня з оселедцем готова.
Смачного!
- Яйця - 2 штуки
- Оселедець маринована або солона - 1/2 штуки (філе)
- Цибулина - 1/3 штуки
- Вершкове масло - 20-30 грам
- Багет - 2-3 скибочок
- Кріп - За смаком
1. Оселедець наріжте шматочками.
2. Цибулину почистіть і наріжте тонкими кільцями. Можна цибуля не маринувати, але все ж раджу залити його окропом, додати трохи цукру і оцту і залишити на хвилин 5-10.
3. Скибочки багета або хліба можна прогріти а духовці або на сковороді без масла. Робити це необов'язково.
4. Кріп промийте, просушіть паперовим рушником і порвіть або подрібніть досить крупно ножем.
5. Яйця в мисці збийте вилочкою. Думаю, солити і перчити яйця не треба, т.К. Досить смаку дасть оселедець. Але, якщо бажаєте, можете поперчити.
6. У сковороді на середньому вогні розтопіть вершкове масло.
7. Влийте в сковороду яйця і, помішуючи, смажте до готовності на середньо-слабкому вогні.
8. Готову яєчню вилжіте ложечкою на скибочку хліба, зверху викладіть шматочок або пару шматочків оселедця, на неї - кільця цибулі і гілочку кропу.
Яєчня з оселедцем готова.
Смачного!