Рецепт Вовнянки зі сметаною фото

Вовнянки зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби , Вовнянки
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 40 хв.

Смажені вовнянки зі сметаною - просто смакота! Обожнюю ці гриби. Я їх відварюю, а потім обсмажую з цибулею і морквою. Деякі гриби смажать відразу, але я завжди попередньо варю, побоююсь.

Опис приготування:

Як приготувати вовнянки зі сметаною?

1. Вовнянки очистіть і промийте в проточній воді.

2. Очищені вовнянки опустіть в киплячу воду. Варіть гриби протягом півгодини.

3. Відварені вовнянки відкиньте на друшляк, дайте стекти воді.

4. Цибулю і часник очистіть. Лук наріжте невеликими кубиками, часник - пластинками.

5. У сковороді розтопіть вершкове масло. Обсмажте цибулю і часник до м'якості. Викладіть варені і подрібнені гриби, смажте, помішуючи, протягом 3-4 хвилин.

6. Морква почистіть і дрібно наріжте. Додайте в сковороду до грибів, цибулі і часнику. Додати сіль, поперчіть.

7. Додайте промиту і дрібно посічену петрушку. Заправте сметаною. Тушьте ще протягом хвилини-двох.

Подавайте вовнянки зі сметаною з вареною картоплею.

Смачного!

  • Вовнянки - 1-1, 5 кілограма
  • Цибулина - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
  • Морква - 2 штуки
  • Крем - 1-1, 5 склянки
  • Петрушка - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
Як приготувати вовнянки зі сметаною?

1. Вовнянки очистіть і промийте в проточній воді.

2. Очищені вовнянки опустіть в киплячу воду. Варіть гриби протягом півгодини.

3. Відварені вовнянки відкиньте на друшляк, дайте стекти воді.

4. Цибулю і часник очистіть. Лук наріжте невеликими кубиками, часник - пластинками.

5. У сковороді розтопіть вершкове масло. Обсмажте цибулю і часник до м'якості. Викладіть варені і подрібнені гриби, смажте, помішуючи, протягом 3-4 хвилин.

6. Морква почистіть і дрібно наріжте. Додайте в сковороду до грибів, цибулі і часнику. Додати сіль, поперчіть.

7. Додайте промиту і дрібно посічену петрушку. Заправте сметаною. Тушьте ще протягом хвилини-двох.

Подавайте вовнянки зі сметаною з вареною картоплею.

Смачного!

Схожі рецепти