Вовнянки зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Смажені вовнянки зі сметаною - просто смакота! Обожнюю ці гриби. Я їх відварюю, а потім обсмажую з цибулею і морквою. Деякі гриби смажать відразу, але я завжди попередньо варю, побоююсь.
Як приготувати вовнянки зі сметаною?
1. Вовнянки очистіть і промийте в проточній воді.
2. Очищені вовнянки опустіть в киплячу воду. Варіть гриби протягом півгодини.
3. Відварені вовнянки відкиньте на друшляк, дайте стекти воді.
4. Цибулю і часник очистіть. Лук наріжте невеликими кубиками, часник - пластинками.
5. У сковороді розтопіть вершкове масло. Обсмажте цибулю і часник до м'якості. Викладіть варені і подрібнені гриби, смажте, помішуючи, протягом 3-4 хвилин.
6. Морква почистіть і дрібно наріжте. Додайте в сковороду до грибів, цибулі і часнику. Додати сіль, поперчіть.
7. Додайте промиту і дрібно посічену петрушку. Заправте сметаною. Тушьте ще протягом хвилини-двох.
Подавайте вовнянки зі сметаною з вареною картоплею.
Смачного!
- Вовнянки - 1-1, 5 кілограма
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Морква - 2 штуки
- Крем - 1-1, 5 склянки
- Петрушка - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
1. Вовнянки очистіть і промийте в проточній воді.
2. Очищені вовнянки опустіть в киплячу воду. Варіть гриби протягом півгодини.
3. Відварені вовнянки відкиньте на друшляк, дайте стекти воді.
4. Цибулю і часник очистіть. Лук наріжте невеликими кубиками, часник - пластинками.
5. У сковороді розтопіть вершкове масло. Обсмажте цибулю і часник до м'якості. Викладіть варені і подрібнені гриби, смажте, помішуючи, протягом 3-4 хвилин.
6. Морква почистіть і дрібно наріжте. Додайте в сковороду до грибів, цибулі і часнику. Додати сіль, поперчіть.
7. Додайте промиту і дрібно посічену петрушку. Заправте сметаною. Тушьте ще протягом хвилини-двох.
Подавайте вовнянки зі сметаною з вареною картоплею.
Смачного!