Випічка з шинкою і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Шикарна ідея, як приготувати випічку з шинкою і сиром. Подавайте таку замість звичних бутербродів або сендвічів, а також їх можна взяти з собою в якості перекусу. Пишна і смачна випічка.
Тісто для випічки можна зробити заздалегідь і заморозити його, тоді процес приготування піде ще швидше. Можна зробити випічку різної форми: кружечки, квадратики, прямокутники. Якщо хочете, додайте в випічку скибочку томата. Випічку можна їсти відразу, щоб сир тягнувся при кожному укусі або вже після охолодження.
- Борошно - 2, 5 склянки
- Сіль - За смаком
- Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
- Розпушувач - 4 чайних ложки
- Жирні вершки - 500 мілілітрів
- Сир - 6 скибочок
- Шинка - 12 скибочок
1. У великій мисці ретельно змішайте борошно, розпушувач, цукор і сіль за смаком.
2. Додайте в миску жирні вершки і знову ретельно перемішайте.
3. Продовжуйте змішувати поки не вийде липке, трохи волохате тісто.
4. Дістаньте тісто з миски і покладіть його на рівну, посипану борошном поверхню. Надайте тесту форму прямокутника.
5. Розкачайте тісто завтовшки близько 1 см, розріжте на 12 рівних квадратів.
6. Розріжте шинку на 12 скибочок, а сир на 6. Викладіть на 6 квадратів тесту по 1 скибочці сиру і по 2 скибочки шинки, накрийте зверху квадратом тесту.
7. Викладіть печива з шинкою і сиром на деко, застелений пергаментним папером.
8. Поставте деко в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку і випікайте протягом 25 хвилин або поки тісто не підніметься і не стане золотисто-коричневого кольору. Під час запікання періодично перевіряйте готовність, так як тісто може бути різної товщини.
9. Подавати випічку до столу можна як трохи теплої, так і повністю остигнула.