Випічка з меду
(покроковий рецепт з фото)
Мед - корисний і смачний продукт. А в випічці він розкривається по-новому. Розповім вам відмінний рецепт, як готувати випічку з меду. Це буде ароматний медово-імбирний пиріг з джемом. Смакота!
Пиріг виходить дуже соковитим і смачним. Його дуже люблять дітки і дорослі. До того ж замість джему, якщо його не подобаються, можна використовувати варене згущене молоко або горіхову пасту. Для полудня і частування до чаю це відмінний варіант. Незаперечною перевагою випічки з меду є те, що вона довго зберігається, НЕ čerstveâ.
- Вершкове масло - 100 грам
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 120 мілілітрів
- Цукор - 180 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Яйце - 1 штука
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки
- Горіх мускатний - 1/2 чайних ложки
- Імбир мелений - 1 щіпка
- Борошно пшеничне - 4 склянки
- Джем або варення - 5-6 Ст. Ложок
1
Яєчний жовток збийте з цукром, додайте молоко, розтоплене масло і мед. Все добре перемішайте до отримання однорідної маси.
2
Додайте спеції. Потім потихеньку вводите просіяне борошно. Зверніть увагу, що дозування борошна вказана приблизно. Тісто має бути м'яким.
3
Розділити тісто на дві частини. Одну половинку розкачати і покладіть на дно форми для випікання. У мене посуд для випічки у формі серця.
4
На цей шар викладіть джем. Зверху накрийте ще пластом тесту і защипніть краю. Верх змастіть жовтком. Я змащую тонким пензликом, малюючи візерунки. Тоді вийде гарний ефект.
5
Форму для випікання помістіть в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте до готовності. Випічка повинна стати рум'яною, а на сірнику при проколюванні не повинно залишатися тесту. Смачного!