Випічка кексів
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні поділюся з вами варіантів випічки кексів на основі цільнозерновий борошна. Смак доповнимо цитрусовими нотками і меленим сухим імбиром. Ідеальний осінній варіант корисної і смачної випічки.
Ви тільки подивіться… горішки, лляне насіння, свіжий сік апельсина, цільнозернове борошно. Прямо цілий набір вітамінів. Звичайно, не можна сказати, що це печиво шкідливий, на солодкої випічкою в будь-якому випадку зловживати не варто.
Ці кекси я люблю їсти з чашкою теплого молока. Смакота!
- Борошно цільнозернове - 280 грам
- Лляне насіння - 60 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Мелений імбир - 1 Чайна ложка
- Яйця - 2 штуки
- Вершкове масло - 60 грам
- Сік свіжовичавлений - 120 мілілітрів
- Цедра апельсина - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 40 мілілітрів
- Цукор - 90 грам
- Волоський горіх - 90 грам

Духовку нагрейте до 180 градусів. У мисці з'єднайте злегка збиті яйця, розтоплене масло, рослинна олія, сік і цедру, цукор. Добре перемішайте.

Окремо змішайте борошно, насіння льону, розпушувач, соду, сіль, імбир. Влийте рідку масу до борошна.

Вимішайте тісто ідеально і додайте горішки.

Розкладіть тісто в формочки для кексів, наповнюючи кожну майже до країв.

Надішліть кекси в духовку на 20 хвилин і остудіть перед тим, як пробувати.