Рецепт Виноградне варення на зиму фото

Виноградне варення на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Фрукти, Виноград
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На полуденок, Для дітей, На сніданок, Десерт
Заготовки, Варення

Літо на дворі, а це значить, що настав час задуматися про заготовках. В цьому році я пропоную вам, крім звичайних компотів і джемів, зробити ароматне янтарно-сонячне варення з винограду на зиму.

Я вже не знаю чому, але так вийшло, що для заготовок виноград у нас використовують не так часто, і багато хто навіть не підозрюють, наскільки смачне з нього виходить варення. Але ж ніколи не пізно виправити такий стан справ, тому я всім без винятку пропоную в цьому році зробити виноградне варення на зиму в домашніх умовах. Ви тільки подивіться, який сонячний насичений колір у цих ласощів, а смак настільки незвичайний і приголомшливий, що в нього просто неможливо не закохатися. І якщо ви хочете всю зиму ласувати відмінним пригощанням, зробленим власними руками, тоді я допоможу вам його приготувати і розповім, як закатати виноградне варення на зиму. І коли холодними вечорами вам захочеться тепла і затишку, просто відкрийте баночку цієї смакоти, і ароматне варення нагадає вам про теплі сонячні дні.

  • Виноград - 1 кілограм
  • Цукор - 700-1000 грам
  • Вода - 0, 5-1 склянки
виноградне варення на зиму - фото крок 1
Насамперед зриваємо стиглі цілі ягідки з гілочок і ретельно промиваємо їх під проточною водою. Потім перекладаємо в тазик і засипаємо цукром, залишаємо виноград годин на 8-10, для того щоб ягоди пустили сік.
виноградне варення на зиму - фото крок 2
Після закінчення часу ставимо тазик на повільний вогонь, вливаємо в нього воду і доводимо масу до кипіння, варимо все 10 хвилин, а потім знімаємо таз з вогню і залишаємо виноград на 5-6 годин настоюватися.
виноградне варення на зиму - фото крок 3
Тепер нам необхідно ще 2 рази повторити 10-хвилинну варіння з 5-6-годинним вистоюванням. Не забуваємо під час приготування знімати утворилася на поверхні піну.
виноградне варення на зиму - фото крок 4
Коли останній раз поставимо варення на вогонь, варимо його до проби на стійкий кулька, як тільки потрібна густота досягнута, вимикаємо вогонь.
виноградне варення на зиму - фото крок 5
Розливаємо гаряче варення по стерилізованим баночках і залишаємо їх у перевернутому вигляді до повного охолодження.

Схожі рецепти