Мариновані виноградне листя для долми
(покроковий рецепт з фото)
Щоб приготувати смачну долму, треба мати при собі запас маринованих виноградного листя. Нижче представлений рецепт приготування маринованих виноградного листя.
Готувати мариновані виноградне листя в домашніх умовах дуже просто. Потрібно просто промити їх, приготувати маринад і залити його в банки з листям.
- Виноградне листя - 120 штук
- Білий винний оцет - 200 мілілітрів
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2 Ст. Ложки
Вибираємо молоде листя. Моєму їх в холодній воді і обтирає паперовими рушниками. Робимо це дбайливо.
Звертаємо листя в рулети по 6 штук.
Готуємо маринад. У каструлю заливаємо воду, оцет, цукор, сіль. Доводимо до кипіння і отримуємо маринад, постійно помішувати.
Виноградне листя укладаємо в стерилізовані банки. Розливаємо по банках маринад до країв.
Закочує і перевертаємо банки. Виноградне листя готові.