Рецепт Виноградне чатни фото

Виноградне чатни
(покроковий рецепт з фото)

Індійська кухня
Фрукти , Виноград
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Соуси , До м'яса
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 40 хв.

Чатні - чудовий солодкий соус, який подають до м'ясних страв. Ми будемо готувати сьогодні цей соус за оригінальним рецептом. Думаю, виноградне чатні припаде до смаку всім кулінарним поціновувачам.

Опис приготування:

Виноградне чатні готується досить просто, зате соус виходить не тільки неймовірно смачним, але і красивим, естетичним - "як в кращих будинках Лондона і Парижу" Дуже добре соус виноградне чатні поєднується з мармурової яловичиною і медальйонами. Втім, і до звичайної свинині він добре підходить, я пробувала подавати до шашлику - теж цікаве поєднання вийшло. До такого роду страв підходить сухе червоне вино французьких виноградників. Бажаю приємного приготування!

  • Зелений виноград без кісточок - 1 Склянка
  • Червоний виноград без кісточок - 1 Склянка
  • Чорний виноград без кісточок - 1 Склянка
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Кмин - 1/8 чайних ложки
  • Суха гірчиця - 1/8 чайних ложки
  • Орегано - 1/8 чайних ложки
  • Сушений чилі перець - 1/8 чайних ложки
  • Рубаний імбир - 1 Чайна ложка
  • Цедра лимону - 1 штука
  • Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 1/2 склянки
  • Вода - 1 Склянка
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
виноградне чатни - фото крок 1
Каструлю ставимо на середній вогонь. Наливаємо рослинне масло.
виноградне чатни - фото крок 2
Додаємо всі спеції і обсмажуємо їх на протязі хвилини, постійно перемішуючи. Дуже важливо, щоб вони не пригоріли!
виноградне чатни - фото крок 3
Потім в каструлю додаємо виноград. Обов'язково розрізаємо його навпіл. Якщо виноград великий, то на четвертинки.
виноградне чатни - фото крок 4
У каструлю з виноградом додаємо воду, сіль, цукор, цедру і сік лимона,
виноградне чатни - фото крок 5
Тушкуємо виноград протягом 15-20 хвилин на досить високій температурі. Іноді перемішуємо.
виноградне чатни - фото крок 6
Через 15 хвилин повинна вийти приблизно така картина як на фотографії.
виноградне чатни - фото крок 7
Рідина повинна на половину википіти. Чим довше готується соус, тим менше рідини, тому регулюйте цей момент під свої смаки.
виноградне чатни - фото крок 8
Соус охолоджуємо і перекладаємо на тарілку, або відразу подаємо з м'ясом. Смачного!

Схожі рецепти