Виноградне чатни
(покроковий рецепт з фото)
Чатні - чудовий солодкий соус, який подають до м'ясних страв. Ми будемо готувати сьогодні цей соус за оригінальним рецептом. Думаю, виноградне чатні припаде до смаку всім кулінарним поціновувачам.
Виноградне чатні готується досить просто, зате соус виходить не тільки неймовірно смачним, але і красивим, естетичним - "як в кращих будинках Лондона і Парижу" Дуже добре соус виноградне чатні поєднується з мармурової яловичиною і медальйонами. Втім, і до звичайної свинині він добре підходить, я пробувала подавати до шашлику - теж цікаве поєднання вийшло. До такого роду страв підходить сухе червоне вино французьких виноградників. Бажаю приємного приготування!
- Зелений виноград без кісточок - 1 Склянка
- Червоний виноград без кісточок - 1 Склянка
- Чорний виноград без кісточок - 1 Склянка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Кмин - 1/8 чайних ложки
- Суха гірчиця - 1/8 чайних ложки
- Орегано - 1/8 чайних ложки
- Сушений чилі перець - 1/8 чайних ложки
- Рубаний імбир - 1 Чайна ложка
- Цедра лимону - 1 штука
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1/2 склянки
- Вода - 1 Склянка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
Каструлю ставимо на середній вогонь. Наливаємо рослинне масло.
Додаємо всі спеції і обсмажуємо їх на протязі хвилини, постійно перемішуючи. Дуже важливо, щоб вони не пригоріли!
Потім в каструлю додаємо виноград. Обов'язково розрізаємо його навпіл. Якщо виноград великий, то на четвертинки.
У каструлю з виноградом додаємо воду, сіль, цукор, цедру і сік лимона,
Тушкуємо виноград протягом 15-20 хвилин на досить високій температурі. Іноді перемішуємо.
Через 15 хвилин повинна вийти приблизно така картина як на фотографії.
Рідина повинна на половину википіти. Чим довше готується соус, тим менше рідини, тому регулюйте цей момент під свої смаки.
Соус охолоджуємо і перекладаємо на тарілку, або відразу подаємо з м'ясом. Смачного!