Вино з кульбаб
(покроковий рецепт з фото)
Вино з кульбаб - прекрасний алкогольний напій, який можна приготувати в домашніх умовах. Вино має непередаваним смаком і чудовим квітковим ароматом. Спробуйте, вам сподобається!
Вино з кульбаб в домашніх умовах - це цікавий і незвичайний напій, над приготуванням якого доведеться трішечки попрацювати. Кульбаби для вина найкраще збирати на початку сезону, де-небудь подалі від цивілізації. Таким чином ви використовуєте ще молоді і нічим не забруднені бутончики квітів. До речі, вказаної кількості інгредієнтів вистачить на приготування 1-2 пляшок вина. Хай щастить!
- Кульбаби - 8 склянок
- Вода - 16 склянок
- Сік апельсиновий - За смаком
- Сік лимонний - За смаком
- Цедра апельсина - За смаком
- Дріжджі - 2, 25 чайних ложки
- Цукор - 6 склянок
- Гвоздика - 8 штук
- Імбир - За смаком
Ретельно промийте бутончікі кульбаб, а потім перекладіть їх в каструлю.
Апельсин і лимон промийте під проточною водою. Ножем очистіть фрукти від шкірки. Нам знадобиться і цедра, і сік.
Крупно поріжте шкірку апельсина.
Видавіть сік з апельсина. Окремо видавіть лимонний сік.
Кладемо шкірку до кульбаб в каструлю. Також вливаємо туди лимонний і апельсиновий соки.
Заливаємо кульбаби водою.
Кип'ятимо на середньому вогні. Даємо їм прокипіти 2-3 хвилини, після чого знімаємо каструлю з вогню. Ми залишаємо на 24 годину.
Розведіть пивні дріжджі з теплою водою, потім введіть цукор. Все як слід перемішайте.
Влийте дріжджову суміш в каструлю до кульбаб, ще раз перемішайте.
За допомогою сита, процідіть рідину в пляшку. Струсіть ємність, додайте гвоздику. На шийку пляшки надаватися повітряну кульку. Робимо в ньому невеликі дірки для виходу повітря, ставимо пляшку в прохолодне місце на тиждень. Через тиждень переливаємо вино в іншу пляшку і зберігаємо без пробки 4-6 тижнів. Потім закриваємо пробкою. Уже через два місяці вино можна вживати.
Вдалого приготування!