Відбивні з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Шукаєте варіант для ситного і смачного вечері або обіду? Пропоную на замітку дивно простий рецепт відбивних з грибами, які можна подавати з будь-яким гарніром або салатом.
В рецепт приготування відбивних з грибами можна використовувати не тільки курячу грудку, як в даному випадку, але і свинину. Соус для печериць відмінно підійде для будь-якого гарніру - макаронів, рису або навіть картоплі.
- Куряче філе - 600 грам
- Гриби - 300 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Біле сухе вино - 150 мілілітрів
- Бульйон - 100 мілілітрів
- Вершки - 100 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Борошно - 1 щіпка
- Зелень - 1 щіпка
1. Грудку необхідно вимити і злегка обсушити. Щоб відбивні були соковитими, відбивати їх краще під плівкою або поліетиленовим пакетом.
2. Відбивні підсолити і поперчити за смаком. При бажанні можна додати спеції для курки або сушени трави.
3. Борошно насипати в невелику мисочку і обваляти відбивні з усіх боків. В рецепт приготування відбивних з грибами можна також використовувати панірувальні сухарі.
4. На сковороді розігріти вершкове масло.
5. Відправити туди відбивні і обсмажити з двох сторін. Потім зняти їх і відкласти в сторону.
6. Поки обсмажуються відбивні вимити і нарізати скибочками гриби.
7. Викласти гриби на сковороду, в якій було філе.
8. Обсмажити гриби близько 3-4 хвилин, а потім додати на сковороду трохи вина.
9. Обсмажити на середньому вогні гриби до появи апетитного кольору і влити вершки. Акуратно перемішати і тушкувати ще пару хвилин.
10. Посолити і поперчити за смаком. Додати свіжої зелені та через пару хвилин можна знімати з вогню.
11. Подавати до столу відбивні з грибами в домашніх умовах з улюбленим гарніром.