Вершковий кавовий крем
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний, ароматний десерт, який просто тане в роті!
Головне не перевзбіть вершки, інакше десерт може вийти жирним.
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 5-7 порцій.
Кількість порцій: 5-7
- Кава - 250 мілілітрів((3 ç.l. Кави на 250 мл води))
- Жовтки - 2 штуки
- Цукор - 150 грам
- Желатин - 10 грам((2 середня лінія))
- Вершки - 300 мілілітрів(33-35%)
Желатин замочити в 100 мл холодної кип'яченої води і залишити на той час, яке зазначено на упаковці.
Змішати жовтки з цукром.
Поставити на водяну баню, нагрівати до повного розчинення цукру.
Додати кави, перемішати.
Додати желатин.
Нагрівати до тих пір, поки желатин повністю не розчиниться.
Прибрати з вогню, остудити.
Нагрівати до тих пір, поки желатин повністю не розчиниться.
Прибрати з вогню, остудити.
Вершки збити.
Змішати вершки і остигнула кавову масу.
Розлити по креманкам, поставити в холодильник на 3-4 годину.