Рецепт Великодній джем фото

Великодній джем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Яблука , Горіхи
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Пасха
Солодке , Джеми , Заготовки
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Домашні заготовки можна робити не тільки влітку, але і до свят. Хочу показати вам нескладний, але дуже класний спосіб, як приготувати великодній джем з яблук з горішками. Ароматний і смачний!

Опис приготування:

Цей диво насичений джем стане відмінним доповненням до ваших паскам, а також прекрасним презентом до свята для близьких і рідних. Особливість рецепту в тому, що крім води використовується виноградний сік, який з яблуками створює приголомшливий ансамбль. А доповніть все це ще горішками - і отримаєте ідеальну заготовку! Раджу взяти на замітку рецепт і повторити його в домашніх умовах.

  • Яблука - 2 кілограма
  • Виноградний сік - 1.5 склянки
  • Цукор - 3/4-1 склянки
  • Мед - 1 Склянка
  • Лимон - 1 штука
  • Обкладинка - 1.5 чайних ложки
  • Мигдаль - 1/2 склянки
великодній джем - фото крок 1
1. Яблука очистіть і наріжте невеликими кубиками. Викладіть в каструлю з товстим дном, влийте виноградний сік, поставте на вогонь. Після закипання млоїте на повільному вогні близько 15 хвилин, щоб яблучка стали м'якими.
великодній джем - фото крок 2
2. Після відкладіть приблизно 2/3 в сторону і подрібніть в пюре за допомогою блендера або толкушкой. Надішліть назад в каструлю. Додайте мед, цукор, сік лимона. Залиште нудитися на повільному вогні ще хвилин на 10-15.
великодній джем - фото крок 3
3. Горіхи підсушіть на сухій сковороді і подрібніть, але не в борошно, а щоб відчувалися шматочки.
великодній джем - фото крок 4
4. Викладіть горішки в джем, додайте корицю. Через хвилину можна знімати з вогню. Розлийте по стерилізованим баночках і зберігайте в холодильнику. Можна такий джем закрити на зиму, тоді баночки краще простерилізувати з джемом (хвилин 7-10).

Схожі рецепти