Вегетаріанський рисовий майонез
(покроковий рецепт з фото)
А ви знали, що з рису можна приготувати майонез? Рисовий майонез не містить інгредієнтів тваринного походження і відмінно підходить для поста. Спробуйте, тим більше, що готувати його дуже просто.
Майонез люблять все, чи не так? А ви пробували рисовий майонез домашнього приготування? Це дуже смачний, ніжний і без шкідливих добавок майонез. А готують його з відвареного рису. Таким майонезом можна заправляти салати або використовувати в інших стравах. А ще можна в нього додати часник, зелень, прянощі і тоді вегетаріанський рисовий майонез заграє новим смаком.
- Відварений рис - 100 грам
- Рослинна олія - 200 мілілітрів
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
1. Насамперед необхідно відварити рис. Води беремо в 4 рази більше крупи і варимо 30 хвилин.
2. Потім готовий рис остудіть і процідіть. Відвар рисовий не виливайте, він нам стане в нагоді.
3. Добавляем к рису 100 мл рослинного масла, перебиваємо блендером.
4. Потім додаємо гірчицю і знову перебиваємо блендером.
5. Додаємо масло, що залишилося, сіль і цукор, тепер віночком збиваємо соус до однорідності.
6. Якщо майонез вийшов дуже густим, додайте рисовий відвар до нього. І не забуваємо додати лимонний сік.
7. Щоб майонез вийшов однорідним, його необхідно перетерти через сито.
8. От і все, рисовий майонез готовий. Дайте йому настоятися хвилин 10-15, потім спробуйте на смак. Може, потрібно додати сіль або цукор за смаком.