Вечерю на всю сім'ю (риба з салатом)
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні розповім, як приготувати вечерю на всю сім'ю (рибу з салатом) - легкий, ситний, ароматний і корисний. Раджу брати коропа, сезонні овочі і ароматне масло в якості заправки, дуже смачно!
Нехай вас не лякає приготування і очищення риби, Адже всього за допомогою декількох секретів ви зможете очистити і запекти коропа за 30 хвилин! Риба - відмінний варіант ситної вечері, до якого варто подавати легкий овочевий салату. Так як страва готується досить швидко, його можна запекти, коли гості ж на порозі. Запевняю, ароматні риби вони не пробували! Використовуйте якісне ароматної рослинне і оливкове масло, воно надає страві абсолютно новий смак і аромат.
- Моцарелла - 200 грам
- Помідори - 200 грам
- Оливки - 200 грам
- Короп - 1 штука
- Цибуля - 3 штуки
- Морква - 2 штуки
- Петрушка - 1 пучок
- Листя салату - 1 пучок
- Рукола - 1 пучок
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Коропа покладіть в умивальник і один раз обдайте окропом від хвоста до голови (з обох сторін), але не поливайте занадто багато. Після цього зніміть луску руками або ножем.
2. Промийте коропа теплою водою, вийміть зябра і нутрощі. Крупною сіллю посипте рибу зверху і всередині. Поперчіть рибу. Цибуля наріжте досить великими кільцями і відправте на дно форми для запікання.
3. На цибулю викладіть рибу. Морква очистіть, розріжте уздовж навпіл і наріжте тонкими півкільцями. Начините рибу морквою та петрушкою, чергуючи начинку.
4. Частину, що залишилася морква покладіть замість зябер і розподіліть по луку. Зверху і всередині полийте рибу і овочі соняшниковою олією (можна з додатковим смаком або соком лимона).
5. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин. Для салату всю зелень промийте і наріжте. Помідори наріжте половинками і викладіть зверху на листя салату.
6. Зверху викладіть оливки, rukkolu і mocarellu. Заправте салат оливковою олією і посоліть, злегка перемішавши. Готову гарячу рибу подавайте з салатом. Смачного!