Сім буханок хліба
(покроковий рецепт з фото)
Жеті нан - це казахські коржі, стали дуже популярними і в нашій країні. Готуються вони на простому дріжджовому тесті, дуже швидко і легко. А смаком радують навіть через 2 дня, якщо не зникнуть раніше.
Такі коржі можна (і варто! ) подавати замість хліба до супу. А ще дуже смачно змащувати їх ще гарячими вершковим маслом і подавати до чаю. Для мене це улюблений сніданок! Такі коржі найчастіше я готую по вихідним, коли є час повозитися з дріжджовим тестом. Ось тоді моя душа радіє. Коржі виходять пишними, ніжними і повітряними! обов'язково спробуйте. А як приготувати Жеті нан, ви дізнаєтеся далі.
- Вода - 100 мілілітрів
- Дріжджі пресовані - 25 грам
- Цукор - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Кефір - 200 мілілітрів
- Яйця - 2 штуки
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 3-3, 5 склянки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
У теплій воді розведіть дріжджі.
Не полишаючи опару, додайте до дріжджів кефір, яйця, сіль і трохи цукру. Розмішайте все.
Додайте борошно і замісіть м'яке тісто, НЕ липнуче до рук.
Готове тісто покладіть в глибоку миску або каструлю, накрийте серветкою і залиште на 1-1, 5 годину.
Потім тісто обомніте і розділіть на 7 частин. Кожну частину розкачати товщиною близько 1 см. Товщина залежить від ваших уподобань. Якщо ви розкотите більш тонко, то коржі НЕ будуть дуже пишними і товстими, а стануть злегка хрусткими.
Обсмажте коржі на сковороді з розігрітим рослинним маслом з обох боків до золотистого кольору.
Сім буханок хліба готові. Подавайте їх замість хліба до будь-якої страви. Буде дуже смачно!