Торт «Білосніжка і сім гномів»
(покроковий рецепт з фото)
Цей торт порадує дитини не гірше магазинного з фігурками з мастики. Я приготувала бісквіт з вершковим кремом і прикрасила готовими фігурками, посипавши шоколадною крихтою і зеленими цукерками.
Випікаємо ніжний бісквіт в кілька коржів, збиваємо вершки, промазуємо все коржі. Прикрашаємо торт фігурками гномів і посипаємо шоколадною крихтою і цукерками.
- Борошно - 100 грам (борошно беремо пшеничну)
- Крохмаль - 100 грам (співвідношення з борошном 1 до 1)
- Сода - 1 Чайна ложка (соду будемо гасити оцтом)
- Цукор - 1, 5 склянки
- Вершки - 0, 5 L (найжирніші)
- Яйце - 3 штуки
- Олія - 200 грам (масло краще вершкове, але можна взяти і маргарин, і соняшникова)
- Шоколад - 50 грам (шшколад треба перемолоти в стружку)
- Цукерки - 50 грам (або інші кондитерські прикраси для присипки)
1. Збиваємо яйця, поступово додаючи склянку цукру, до білої піни.
2. Розтоплюємо масло мул маргарин, вливаємо в готову піну. Все добре перемішуємо.
3. Борошно просіваємо, змішуємо з крохмалем, додаємо соду.
4. Отримані два компонента соедінянеем і розмішуємо блендером з віночком або міксером.
5. У форму для запікання наливаємо четверту чи п'яту частину отриманої маси для одного коржа.
6. Випікаємо кожен корж на 180 градусах в підготовленої духовці (10-15 хвилин).
7. Час випікання коржів можна використовувати для приготування крему. Для цього збиваємо півсклянки цукру з 500 грамами вершків до густої піни. Я додаю півчайної ложки лимонного соку для густоти.
8. Кожен корж Промазуємо кремом, зверху кладемо наступний і т.Д. Потім промазуємо з боків торт залишками крему.
9. Торт майже готовий. Залишилося розставити фігурки, посипати тертим шоколадом і цукерками. Поставити на холод - і через годину можна подавати до столу.