Варення з винограду по-азербайджанські
(покроковий рецепт з фото)
У традиційній азербайджанської кухні дуже багато цікавих і незвичайних рецептів, а оскільки на дворі літо і пора задуматися про заготовках, то я пропоную вам зробити смачне варення з винограду.
Хоча на нашій території деякі сорти винограду відмінно ростуть і приносять багатий урожай, однак у нас ця культура чомусь не має широкого поширення. А ось на Кавказі виноград є невід'ємною частиною традиційної кухні, його використовують у багатьох стравах, в тому числі і в заготовках. І в цьому рецепті я хочу розповісти вам, як закатати смачне варення з винограду по-азербайджанські, смак якого, безсумнівно, сподобається вам. Але щоб приготувати таке частування доведеться трохи попрацювати, адже його необхідно варити в кілька етапів і між варінням вистоювати по 10 годин. Однак, повірте мені, ви ні на хвилину не пошкодуєте про витрачений час, як тільки спробуєте цю смакоту і потім ще не раз будете робити варення з винограду по-азербайджанські в домашніх умовах.
- Виноград - 1 кілограм
- Цукор - 1, 2 кілограма
- Оцет винний - 2 грами
- Ванілін - 0, 5 грами