Рецепт Варення з винограду по-азербайджанські фото

Варення з винограду по-азербайджанські
(покроковий рецепт з фото)

Азербайджанська кухня
Фрукти , Виноград
На обід , На вечерю , На полуденок , Для дітей , На сніданок , Десерт
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 2
Час приготування: 19 г. 0 хв.

У традиційній азербайджанської кухні дуже багато цікавих і незвичайних рецептів, а оскільки на дворі літо і пора задуматися про заготовках, то я пропоную вам зробити смачне варення з винограду.

Опис приготування:

Хоча на нашій території деякі сорти винограду відмінно ростуть і приносять багатий урожай, однак у нас ця культура чомусь не має широкого поширення. А ось на Кавказі виноград є невід'ємною частиною традиційної кухні, його використовують у багатьох стравах, в тому числі і в заготовках. І в цьому рецепті я хочу розповісти вам, як закатати смачне варення з винограду по-азербайджанські, смак якого, безсумнівно, сподобається вам. Але щоб приготувати таке частування доведеться трохи попрацювати, адже його необхідно варити в кілька етапів і між варінням вистоювати по 10 годин. Однак, повірте мені, ви ні на хвилину не пошкодуєте про витрачений час, як тільки спробуєте цю смакоту і потім ще не раз будете робити варення з винограду по-азербайджанські в домашніх умовах.

  • Виноград - 1 кілограм
  • Цукор - 1, 2 кілограма
  • Оцет винний - 2 грами
  • Ванілін - 0, 5 грами
варення з винограду по-азербайджанські - фото крок 1
Для такого варення добре підійде щільний виноград без кісточок, відокремлюємо ягоди від гілочок і промиваємо їх під холодною водою.
варення з винограду по-азербайджанські - фото крок 2
Промиті ягоди заливаємо окропом і залишаємо на 1 хвилину, потім зливаємо воду. Після цієї процедури виноград поміняємо колір і стане блідим.
варення з винограду по-азербайджанські - фото крок 3
Воду, в якій ми бланшувати виноград переливаємо в каструльку, додаємо до неї цукор і варимо з усього цього сироп.
варення з винограду по-азербайджанські - фото крок 4
Коли сироп буде готовий, знімаємо його з вогню і викладаємо в нього ягоди. Ми залишаємо виноград на 6-8 годин вистоювати, потім знову повертаємо на плиту, доводимо до кипіння і варимо 10-15 хвилин. Повторюємо цю процедуру ще 2-3 рази з 10-годинним вистоюванням між варінням. Коли варення буде готове, додаємо в нього винний оцет і ванілін, перемішуємо все і розкладаємо варення по стерилізованим банкам, щільно закриваємо їх кришками.
варення з винограду по-азербайджанські - фото крок 5
Зберігається таке варення досить добре, так що ви зможете всю зиму насолоджуватися його відмінним смаком. Смачного!

Схожі рецепти