Рецепт Варення з солодкою горобини фото

Варення з солодкою горобини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Горобина
Вегетаріанське харчування
На обід , На полуденок , Для дітей , На сніданок
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 20
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Готувати варення з солодкою горобини в домашніх умовах досить просто. Найкраще брати ягоди відразу після заморозків - тоді ласощі виходить воістину чудовим!

Опис приготування:

За таким класичним рецептом варення з солодкою горобини виходить чудовим і неймовірно смачним! Про корисність цих ягід ходять легенди, а готували подібне ласощі ще за старих часів.


  • Горобина - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
  • Вода - 4 склянки
  • Обкладинка - За смаком
варення з солодкою горобини - фото крок 1
1. Я зазвичай готую варення з солодкою горобини в домашніх умовах з кілограма ягід. Ви можете брати і більше з розрахунку 1:1. За смаком я іноді додаю лимон, коли ласощі вариться, і корицю.
варення з солодкою горобини - фото крок 2
2. Ягоди слід відокремити від гілочок і ретельно вимити. Потім замочіть їх у холодній воді на одну годину, а краще на добу (якщо є час), щоб пішла вся зайва гіркота.
варення з солодкою горобини - фото крок 3
3. Потім зробіть сироп і прокип'ятіть його близько 10 хвилин. Після цього всипте ягоди і відставте до повного охолодження. Після доведіть ще раз до кипіння і млоїте ще хвилин 10. У цей момент можна додати часточки лимона.
варення з солодкою горобини - фото крок 4
4. Ось таким густим варення повинно вийти. Надсилайте його в комору або льох чекати своєї черги.

Схожі рецепти