Варення з огірків
(покроковий рецепт з фото)
Ідея зварити варення з огірків прийшла мені в голову, коли вдався урожайний рік. Вийшло непогано! З тих пір кожен сезон я варю пару банок цієї екзотики. Раджу спробувати різноманітності заради.
Варення з огірків можна варити з плодів будь-якого розміру, що дуже вигідно - на варення можна пустити злегка переспілі, великі огірки, які вже свіжими в хід не йдуть. Я люблю додати цитрусові і приправи, щоб варення з огірків не було занадто прісним. Ви можете поєднувати огірки з будь-якими фруктами і ягодами, дуже рекомендую спробувати з червоною смородиною.
Читайте, як приготувати варення з огірків, і не соромтеся спробувати - вам напевно сподобається Удачі!
- Огірки - 1 кілограм
- Цукор - 600 грам
- Обкладинка - 1 За смаком
- Лимон - 1 штука
- Апельсин - 1 штука
- Гвоздика - 3-4 штук
- Ваніль - 1 За смаком

Приготувати огірки, лимон, апельсин, приправи.

Огірки очистити від насіння, порізати шматочками.

Порізати лимон і апельсин часточками, видалити кісточки, всипати приправи і цукор.

З'єднати з огірками, дати постояти годину, поки огірки дадуть сік. Варити близько 30 хвилин до загустіння сиропу.

Розкласти по банках, стерилізувати 10 хвилин. Смачного!