Рецепт Вареники зі шпинатом фото

Вареники зі шпинатом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Тісто , Овочі , Шпинат
Низькокалорійні
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Вареники
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Вареники бувають солоними і солодкими. А які любите ви? Мені особисто подобається варіант, коли присутній сир. Сьогодні я розповім про те, як приготувати вареники зі шпинатом, яйцем і сирком.

Опис приготування:

Тісто на вареники готується просто. Якщо ви робите солону начинку, тоді це ще простіше. Солодкі вареники часто"розповзаються" . Особливо, якщо всередину кладеш ягоди і намагаєшся заповнити ними весь простір, щоб не об'їдатися тестом. В такому випадку не скупіться. Кладіть начинку в міру і гарненько защипують краю.

  • Борошно - 2 склянки
  • Шпинат - 1 пучок
  • Яйця - 3 штуки
  • Сир - 100 грам
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
вареники зі шпинатом - фото крок 1
Для початку підготуємо тісто. Змішаємо борошно з водою. Додамо 1 яйце. Додамо цукор і сіль. Все ретельно вимісити. Має вийти круте тісто. Накриваємо його рушником, щоб не завітриться.
вареники зі шпинатом - фото крок 2
Тепер приступимо до начинки. Листя шпинату промиємо під прохолодною водою. Можна їх подрібнити в блендері, або дрібно нарізати вручну.
вареники зі шпинатом - фото крок 3
Яйця відварити круто. Трьом сир на тертці. Можна взяти м'який сир або сир. Тоді додайте в нього трохи солі. Яйця потрібно покришити і перемішати з зеленню і сиром.
вареники зі шпинатом - фото крок 4
Відриваємо від тесту грудочки. Скачує з них ковбаски. Від ковбасок відрізаємо шматочки тіста. Потім розгортаємо їх якомога тонше, але не дуже, просвічуватися вони не повинні. Зверху кладемо начинку, ретельно защипуємо краю.
вареники зі шпинатом - фото крок 5
Нагріваємо в каструлі воду. У киплячу воду закидаємо вареники. Вони повинні спливти і прокипеть хвилин 5-7. Дивіться, щоб вони не зварилися. Обережно перемішайте, щоб переконатися, що вареники не пристали до дна каструлі.
вареники зі шпинатом - фото крок 6
Після цього дістаємо їх шумівкою і викладаємо в глибоку тарілку. Кладемо шматочок вершкового масла. Зверху посипаємо кропом. Подаємо на стіл гарячими, прямо з печі! Смачного!

Схожі рецепти