Вареники зі шпинатом
(покроковий рецепт з фото)
Вареники бувають солоними і солодкими. А які любите ви? Мені особисто подобається варіант, коли присутній сир. Сьогодні я розповім про те, як приготувати вареники зі шпинатом, яйцем і сирком.
Тісто на вареники готується просто. Якщо ви робите солону начинку, тоді це ще простіше. Солодкі вареники часто "розповзаються" . Особливо, якщо всередину кладеш ягоди і намагаєшся заповнити ними весь простір, щоб не об'їдатися тестом. В такому випадку не скупіться. Кладіть начинку в міру і гарненько защипують краю.
- Борошно - 2 склянки
- Шпинат - 1 пучок
- Яйця - 3 штуки
- Сир - 100 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
Для початку підготуємо тісто. Змішаємо борошно з водою. Додамо 1 яйце. Додамо цукор і сіль. Все ретельно вимісити. Має вийти круте тісто. Накриваємо його рушником, щоб не завітриться.
Тепер приступимо до начинки. Листя шпинату промиємо під прохолодною водою. Можна їх подрібнити в блендері, або дрібно нарізати вручну.
Яйця відварити круто. Трьом сир на тертці. Можна взяти м'який сир або сир. Тоді додайте в нього трохи солі. Яйця потрібно покришити і перемішати з зеленню і сиром.
Відриваємо від тесту грудочки. Скачує з них ковбаски. Від ковбасок відрізаємо шматочки тіста. Потім розгортаємо їх якомога тонше, але не дуже, просвічуватися вони не повинні. Зверху кладемо начинку, ретельно защипуємо краю.
Нагріваємо в каструлі воду. У киплячу воду закидаємо вареники. Вони повинні спливти і прокипеть хвилин 5-7. Дивіться, щоб вони не зварилися. Обережно перемішайте, щоб переконатися, що вареники не пристали до дна каструлі.
Після цього дістаємо їх шумівкою і викладаємо в глибоку тарілку. Кладемо шматочок вершкового масла. Зверху посипаємо кропом. Подаємо на стіл гарячими, прямо з печі! Смачного!