Ванільні сухарі
(покроковий рецепт з фото)
Смачні сухарі, які можна подати до чаю і взяти з собою на роботу можна приготувати самостійно, це не складно! Зате результат не йде ні в яке порівняння з покупними. Дивіться рецепт!
Звичайні сухарі з кавою або чаєм - це дуже смачно, навіть краще, ніж сама вишукана випічка. Для приготування ванільних сухарів досить взяти пакетика ваніліну. Готувати будемо звичайне здобне тісто, головне, щоб воно підійшло кілька разів. До речі, можете додати в сухарі родзинки або курагу.
- Борошно - 300 грам
- Дріжджі сухі - 2, 5 грами
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 70 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 1 штука
- Ванілін - За смаком
- Вода - 150 грам
Змішайте 150 грамів борошна, 100 грамів води і дріжджі, дайте опарі підійти (приблизно 40 хвилин - час).
Потім додайте в опару залишок води, муки ще грамів 110 і сіль. Перемішайте.
Потім додайте в опару залишок води, муки ще грамів 110 і сіль. Перемішайте.
Як тісто підійде, обомніте його і додайте борошно, що залишилося, половину яйця (можна і менше), цукор, масло рослинне і вершкове, а також ванілін.
Вимісити тісто гарненько, воно повинно перестати липнути до рук.
Вимісити тісто гарненько, воно повинно перестати липнути до рук.
Дайте тесту ще раз підійти. Чим більше разів тісто підійде, тим краще в результаті вийдуть сухарі.
Потім тісто розділити на частини, сформуйте грудочки, як на фото.
Викладіть їх на деко, дайте їм ще підійти хвилин 30.
Потім тісто розділити на частини, сформуйте грудочки, як на фото.
Викладіть їх на деко, дайте їм ще підійти хвилин 30.
Духовку розігрійте до 200 градусів. Змастіть заготовки залишилися яйцем.
Поставте форму з тестом в духовку на 15 хвилин.
Поставте форму з тестом в духовку на 15 хвилин.
Один раз переверніть деко під час випікання, щоб сухарі були підсмажений з усіх боків.
Дайте потім сухарів повністю охолонути. Можете розпочати сушінні на наступний день (або в той же).
Їх потрібно буде розрізати, верхівки можете з'їсти, а можете зробити з них дрібні сухарі (можна потім в чізкейк використовувати).
Їх потрібно буде розрізати, верхівки можете з'їсти, а можете зробити з них дрібні сухарі (можна потім в чізкейк використовувати).
Сушити сухарі треба в духовці при 160 градусах хвилин 25.
Час від часу їх перевертайте, щоб не підгоріли.
Час від часу їх перевертайте, щоб не підгоріли.
Ось такими рум'яними у мене вийшли в підсумку ванільні сухарі.
Приємного чаювання!