Рецепт Узбецький плов зі свинини фото

Узбецький плов зі свинини
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
М'ясо, Свинина, Крупи, Мал
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Плов

Пропоную на замітку господиням рецепт приготування узбецького плову зі свинини. На автентичність даний варіант зовсім не претендує, проте плов виходить неймовірно смачним і розсипчастим.

Справжній узбецький плов зі свинини в домашніх умовах здатні зробити тільки узбеки, напевно. Всі інші варіанти скоріше створені за мотивами оригінальних рецептів. Втім, блюдо все одно виходить відмінним і гідним уваги.

  • Свинина - 600 грам
  • Морква - 1-2 штук
  • Цибулина - 1-2 штук
  • Мал - 500 грам
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Спеції - 2-3 Ст. Ложок (куркума, зіра, паприка і т.Д.)
  • Часник - 1 штука
узбецький плов зі свинини - фото крок 1
1. Рецепт приготування узбецького плову зі свинини, як і будь-якого іншого, слід почати з того, що промити водою рис і залишити його на деякий час у воді.
узбецький плов зі свинини - фото крок 2
2. Цибулину очистити і нарізати кільцями або півкільцями.
узбецький плов зі свинини - фото крок 3
3. На дно казана налити рослинне масло і розігріти. Щоб зрозуміти, що масло вже досить гаряче, але не горить, можна відправити туди пару кілець цибулі. Як тільки вони почнуть золотитися, масло добре розігріте, а цибулину можна акуратно дістати.
узбецький плов зі свинини - фото крок 4
4. У розігріте масло відправити цибулю і обсмажити його до золотистого кольору. Відбудеться це досить швидко, так що відволікатися не можна.
узбецький плов зі свинини - фото крок 5
5. Морква вимити і нарізати брусочками. М'ясо вимити, дуже добре просушити і нарізати невеликими шматочками.
узбецький плов зі свинини - фото крок 6
6. До цибулі відправити м'ясо і обсмажити до появи скоринки. Потім закинути в казан моркву і обсмажити все разом ще близько 3-4 хвилин.
узбецький плов зі свинини - фото крок 7
7. Тепер можна посолити блюдо і додати спеції. Акуратно перемішати і влити воду, трохи вище рівня м'яса. Накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні.
узбецький плов зі свинини - фото крок 8
8. Коли м'ясо стане м'яким, всипати рис і, не перемішуючи, додати трохи води. Розмістити зверху вимиту головку часнику і готувати на повільному вогні, поки все вода не виправиться. Коли узбецький плов зі свинини в домашніх умовах готовий, залишити його на 10-15 хвилин, а потім можна подавати до столу.

Схожі рецепти