Узбецький плов зі свинини
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную на замітку господиням рецепт приготування узбецького плову зі свинини. На автентичність даний варіант зовсім не претендує, проте плов виходить неймовірно смачним і розсипчастим.
Справжній узбецький плов зі свинини в домашніх умовах здатні зробити тільки узбеки, напевно. Всі інші варіанти скоріше створені за мотивами оригінальних рецептів. Втім, блюдо все одно виходить відмінним і гідним уваги.
- Свинина - 600 грам
- Морква - 1-2 штук
- Цибулина - 1-2 штук
- Мал - 500 грам
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Спеції - 2-3 Ст. Ложок (куркума, зіра, паприка і т.Д.)
- Часник - 1 штука
1. Рецепт приготування узбецького плову зі свинини, як і будь-якого іншого, слід почати з того, що промити водою рис і залишити його на деякий час у воді.
2. Цибулину очистити і нарізати кільцями або півкільцями.
3. На дно казана налити рослинне масло і розігріти. Щоб зрозуміти, що масло вже досить гаряче, але не горить, можна відправити туди пару кілець цибулі. Як тільки вони почнуть золотитися, масло добре розігріте, а цибулину можна акуратно дістати.
4. У розігріте масло відправити цибулю і обсмажити його до золотистого кольору. Відбудеться це досить швидко, так що відволікатися не можна.
5. Морква вимити і нарізати брусочками. М'ясо вимити, дуже добре просушити і нарізати невеликими шматочками.
6. До цибулі відправити м'ясо і обсмажити до появи скоринки. Потім закинути в казан моркву і обсмажити все разом ще близько 3-4 хвилин.
7. Тепер можна посолити блюдо і додати спеції. Акуратно перемішати і влити воду, трохи вище рівня м'яса. Накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні.
8. Коли м'ясо стане м'яким, всипати рис і, не перемішуючи, додати трохи води. Розмістити зверху вимиту головку часнику і готувати на повільному вогні, поки все вода не виправиться. Коли узбецький плов зі свинини в домашніх умовах готовий, залишити його на 10-15 хвилин, а потім можна подавати до столу.