Узбецький лаваш
(покроковий рецепт з фото)
Узбецький лаваш (або узбецька коржик) - просте в приготуванні блюдо, зроблене з найдоступніших інгредієнтів. Лаваш виходить дуже пишним і апетитним. Прекрасна заміна традиційного хліба!
Приготуємо узбецький лаваш в домашніх умовах. Готується дуже просто: змішуємо сухі інгредієнти з 1 ст.Л. Теплої води, потім поступово вводимо борошно і замішуємо густе тісто. Ставимо його в тепле місце на 1 годину для підйому. Потім формуємо з тіста коржик, яку змащуємо маслом і випікаємо в духовці до готовності. Хай щастить!
- Борошно - 2 склянки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
Змішайте цукор, сіль і дріжджі. Додайте 1 ст.Л. Теплої кип'яченої води, перемішайте. Поступово додаємо борошно і замішуємо тісто. Ставимо тісто в тепле місце на 1 годину для підйому.
Дно круглої форми для запікання (або сковороди) застелите фольгою і присипте борошном. Сформуйте з готового тіста корж і помістіть її в форму, зробіть кілька проколів виделкою. Змастіть верхівку нашої майбутньої коржі маслом і поставте її ще на 15 хвилин в тепле місце.
Випікаємо лаваш в духовці під кришкою при температурі 200 градусів. Випікати слід до утворення золотистої скоринки. Смачного!