Рецепт Утоплена фото

Утоплена
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Іспанська кухня
Овочі , Бобові
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Супи
Кількість порцій: 2
Час приготування: 26 дн. 21 г. 0 хв.

"потахе" - це чудове, легке і в той же час ситне блюдо іспанської кухні. Найчастіше потахе вдає із себе пісну юшку з обов'язковою присутністю відвареного гороху нут. Приготовим?

Опис приготування:

Горох нут багатий білком, але вважається важким для травлення, тому тривалий замочування просто необхідно. Якщо у вас є можливість, то за час замочування воду краще кілька разів злити. Після того, як нут буде зварений, приготування юшки не займе багато часу. Незадовго до готовності нуту зваріть овочевий бульйон, потім пасеруйте все овочі, додайте бульйон, гайка, шпинат. Юшці потрібно дати трохи часу настоятися. 10 хвилин і смачна Іспанія у вас в тарілці!

  • Нут сухий - 100 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки(1 - для супу, 1 - для бульйону)
  • Морква - 2 штуки(1 - для супу, 1 - для бульйону)
  • Перець болгарський зелений - 1 штука
  • Помідори у власному соку без шкірки, різані - 150 грам
  • Часник - 2 зубчики
  • Паприка - 1 Чайна ложка
  • Шпинат - 100 грам
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Цибуля пориста - 1 штука (для овочевого бульйону)
  • Стебло селери - 1 штука (для овочевого бульйону)
  • Чебрець гілочка - 3 штуки(1 - для супу, 2 - для бульйону)
  • Сіль - За смаком
  • Перець мелений - За смаком
  • Оливкова олія для смаження - 2 Ст. Ложки
утоплена - фото крок 1
Для початку підготуємо всі інгредієнти. Нут краще замочити на ніч або мінімум на 8 годин.
утоплена - фото крок 2
Замочений нут варіть у великому обсязі води протягом 2 годин.
утоплена - фото крок 3
Для 20 хвилин до готовності нуту приготуйте овочевий бульйон. Для цього очистіть і крупно наріжте цибулю порей, селера, морква. Ріпчасту цибулю нарізати не треба. Залийте овочі 1 літром холодної води і поставте на вогонь. Коли вода закипить, додайте чорний перець горошком і 2 гілочки чебрецю. Варіть 20 хвилин. Готовий бульйон процідити через сито.
утоплена - фото крок 4
Підготуйте овочі для супу. Ріпчасту цибулю наріжте пір'ям.
утоплена - фото крок 5
Моркву натріть на крупній тертці.
утоплена - фото крок 6
У каструлі розігрійте масло і обсмажте протягом 1 хвилини ріпчасту цибулю.
утоплена - фото крок 7
Потім додайте натерту моркву.
утоплена - фото крок 8
Через 1 хвилину додайте нарізаний болгарський перець. Пасеруйте все разом ще 3 хвилини.
утоплена - фото крок 9
Потім додайте нарізані помідори разом з соком і паприку. Готуйте ще 5 хвилин.
утоплена - фото крок 10
В останню чергу додаємо подрібнений часник, готуємо максимум однієї хвилини.
утоплена - фото крок 11
Додайте проціджений овочевий бульйон. Доведіть до кипіння.
утоплена - фото крок 12
Слідом додайте відварений нут. Варіть все разом ще 10 хвилин.
утоплена - фото крок 13
Молодий шпинат ретельно вимийте і наріжте.
утоплена - фото крок 14
Додайте шпинат і лавровий лист в юшку. Варіть ще 5 хвилин.
утоплена - фото крок 15
В кінці приготування посоліть, накрийте юшку кришкою і дайте настоятися хвилин 10.
Смачна і ситна юшка готова, можна подавати.
Смачного!

Схожі рецепти