Urbeç
(покроковий рецепт з фото)
Урбеч - гордість національної кухні Дагестану. Досконале поєднання білків, жирів і вуглеводів моментально втаязикє голод і дарує заряд енергії на цілий день. Це просто клондайк запасів вітамінів.
Приготувати урбеч в домашніх умовах досить складно. Але ми спробуємо. Я розповім, як приготувати урбеч. Для цієї мети не варто використовувати кавомолку або блендер, оскільки в цьому випадку не вдасться домогтися необхідної маслянистої консистенції. Користь урбеча важко переоцінити. Він рекомендується для людей з важкими навантаженнями, різними судинними захворюваннями, у яких проблеми із зайвою вагою та ін.
- Насіння льону або соняшнику - 1 Склянка (можна взяти абрикосові або конопляні кісточки)
- Мед - 0, 5 склянки
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
1
Обрані вами насіння розітріть вручну в кам'яних жорнах. Повинна утворитися масляниста консистенція.
2
Рослинна олія і мед змішайте на водяній бані до розчинення. Додайте урбеч і нагрівайте, поки всі компоненти не стануть однорідними.
3
Перелийте в банку і зберігайте в холодильнику.
4
Смачного!