Качка в соєвому соусі і меді
(покроковий рецепт з фото)
Соковите і рум'яне запечене качине м'ясо, просочене соєвим соусом і медом. Можна подати навіть до святкового столу з будь-яким, обраним вами гарніром: картоплею, пастою, свіжими овочами або соліннями.
Щоб качка або її частини вийшли соковитими при запіканні і добре приготувалися, не забувайте, що такого птаха потрібно довго запікати: з 1 кг качки потрібно 1 годину часу. Так як м'ясо жирне, додатково жир вливати не потрібно! Можна доповнити соус для маринування солодкою паприкою, koriandrom, меленим чебрецем - за смаком.
- Качка - 800 грам (частини)
- Мед - 4 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 80 мілілітрів
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 4 щіпки
Підготуйте зазначені інгредієнти. Частини качки промийте у воді, обсушити за допомогою паперових серветок.
Викладіть частини качки в глибоку ємність, але не алюмінієву. Влийте туди ж соєвий соус, всипте сіль і мелений чорний перець, додайте мед. Ретельно промассіруйте м'ясо, щоб воно обволокла соусом, змішаним з додаткових продуктів. Залиште на 1-1, 5 години при кімнатній температурі, час від часу перемішуючи для кращої просочення.
Після чого викладіть частини качки в форму для запікання і помістіть в духову шафу. Якщо форма скляна, порцеляновий або керамічна, то помістіть її в холодну духовку, якщо форма металева - в гарячу.
Запікайте м'ясо приблизно 1 годину при температурі 200 градусів, час від часу перемішуючи вміст ємності, щоб воно вийшло соковитим, а не сухуватим на смак. До речі, в середині приготування ви можете злити трохи качиного жиру, виділився з м'яса, в іншу ємність і додати в нього очищений, промитий і нарізаний картопля, а потім помістити в духовку. До кінця приготування м'яса у вас буде відразу ж і гарнір до нього.
Готове качине м'ясо викладіть на блюдо або тарілки, подайте до столу гарячим з овочами, гарніром, свіжою зеленню. Смачного!