Торт «арлекін»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 16 г. 0 хв.
Якщо ви любите медові тортики, тоді обов'язково варто спробувати приготувати торт"Арлекін" в домашніх умовах. Дуже смачні коржі з найніжнішим кремом і начинкою - ідеальний десерт для ласунів.
Опис приготування:
Рецепт приготування торта"Арлекін" досить простий, так що з ним легко впорається навіть початківець кулінар. Крім чорносливу для начинки можна використовувати і інші сухофрукти, а також цукати або фрукти в цукрі.
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 200 грам(100 в коржі, 100 в вершках)
- Яйце - 2 штуки
- Мед - 1-2 Ст. Ложок
- Сода - 1 щіпка
- Борошно - 350-400 грам
- Крем - 500 грам
- Вершки - 350 грам
- Чорнослив - 300 грам
- Горіхи - 200 грам
1. Простота торт рецепти "Арлекін" виглядає наступним чином. У мисочці необхідно з'єднати яйця, цукор, вершкове масло, соду і мед.
2. Виделкою трохи розбити яйця, щоб білок не згорнувся при нагріванні. Сильно збивати не обов'язково.
3. Надіслати мисочку на водяну баню. Дотик води не страшно, так що можна просто поставити мисочку в каструлю. Періодично помішуючи, довести до однорідної маси і повністю розтопити масло.
4. Коли всі інгредієнти повністю розчинилися, можна знімати з вогню.
5. Додати просіяне борошно і замісити однорідне тісто без грудочок.
6. Тісто має мати досить рідку консистенцію. Тепер його необхідно відправити в холодильник мінімум на 10-12 годин (найкраще на ніч). Потім дістати і залишити при кімнатній температурі ще на 3-4 годину.
7. Піч коржі можна за допомогою кільця від рознімної форми. Однак якщо його під рукою не виявилося, досить намалювати контур на пергаменті для випічки.
8. Близько двох ложок тесту буде досить, щоб сформувати корж. Надіслати в заздалегідь розігріту духовку хвилин на 6-8.
9. Готовий корж спочатку остудити на пергаменті, а потім акуратно зняти.
10. Для приготування крему необхідно збити сметану з цукром (можна використовувати цукрову пудру) до розчинення цукру. Окремо збити вершки і з'єднати зі сметаною. При бажанні в торт"Арлекін" в домашніх умовах можна зробити шоколадний крем, додавши трохи какао.
11. Тепер можна збирати тортик. Корж рясно змастити кремом і викласти на нього трохи подрібненого чорносливу і підсушених горішків.
12. Накрити другим коржем і повторити процес.
13. Коли торт зібраний, його потрібно добре обмазати кремом.
14. Прикрасити готовий тортик можна за бажанням. Один з найбільш простих варіантів - це подрібнена крихта коржа. Використовувати можна обрізки (нерівності коржів) або один корж.