Торт «арлекін»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите медові тортики, тоді обов'язково варто спробувати приготувати торт "арлекін" в домашніх умовах. Дуже смачні коржі з найніжнішим кремом і начинкою - ідеальний десерт для ласунів.
Рецепт приготування торта "арлекін" досить простий, так що з ним легко впорається навіть початківець кулінар. Крім чорносливу для начинки можна використовувати і інші сухофрукти, а також цукати або фрукти в цукрі.
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 200 грам(100 в коржі, 100 в вершках)
- Яйце - 2 штуки
- Мед - 1-2 Ст. Ложок
- Сода - 1 щіпка
- Борошно - 350-400 грам
- Крем - 500 грам
- Вершки - 350 грам
- Чорнослив - 300 грам
- Горіхи - 200 грам
3. Надіслати мисочку на водяну баню. Дотик води не страшно, так що можна просто поставити мисочку в каструлю. Періодично помішуючи, довести до однорідної маси і повністю розтопити масло.
5. Додати просіяне борошно і замісити однорідне тісто без грудочок.
7. Піч коржі можна за допомогою кільця від рознімної форми. Однак якщо його під рукою не виявилося, досить намалювати контур на пергаменті для випічки.
9. Готовий корж спочатку остудити на пергаменті, а потім акуратно зняти.
11. Тепер можна збирати тортик. Корж рясно змастити кремом і викласти на нього трохи подрібненого чорносливу і підсушених горішків.
13. Коли торт зібраний, його потрібно добре обмазати кремом.