Угорський ретеш
(покроковий рецепт з фото)
Ти все добре - це угорський рулет з начинкою з тонкого сирного суфле. Угорський ретеш зовні схожий на штрудель. Випічка дуже смачна і ароматна, не залишить нікого байдужим!
Приготувати угорський ретеш насправді дуже просто, інгредієнти всі доступні і майже завжди є під рукою. Випічка відмінно підійде, коли потрібно щось швидко приготувати до чаю. В якості начинки можна використовувати будь-які сезонні ягоди або фрукти, горіхи, сирну пасту. В даному рецепті пропоную для наповнювача взяти варення і волоські горіхи. Варення підійде будь-який на ваш смак, у мене джем з інжиру.
- Борошно - 150 грам
- Вода - 50 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Жовток - 1 штука (для змазування)
- Горіхи волоські - 50 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Варення - 5 Ст. Ложок (будь-який)
Підготуйте всі інгредієнти.
З'єднайте борошно, воду, олія, сіль і яйце.
Замісити м'яке і пластичне тісто. Якщо необхідно, то в процесі можна додати ще трохи борошна. Зберіть тісто в кулю, накрийте і залиште на 20 хвилин.
Потім розкачати тісто в прямокутний пласт. Я розкачувала відразу на пергаменті. Чим тонше вдасться розкачати, тим краще.
Змастіть тісто варенням або джемом, відступивши трохи від одного краю, посипте подрібненими горіхами і цукром.
Поверніть рулет, защіпніте все краю і покладіть рулет на деко швом вниз. Змастіть рулет з усіх боків жовтком. Запікайте в духовці при температурі 180 градусів близько 30 хвилин.
Венгрескій ретеш готовий. Дайте рулету трохи охолонути, наріжте його на порції і подавайте до столу. Смачного!