Тушонка по ГОСТу
(покроковий рецепт з фото)
Звичайно, Зараз немає проблеми купити тушонку в будь-якому магазині. Але все ж краще зробити її самостійно з якісного м'яса, таку як була раніше. Ділюся рецептом!
Яловичину для тушонки краще брати чисту, без жив і плівок. Сіль повинна бути обов'язково велика і не йодована. Банки найкраще підійдуть з гвинтовими кришками, тому що якщо ви погано закатали прості, вони можуть злетіти через тиск всередині банки.
- Яловичина - 870 грам
- Свинячий жир - 100 грам (або сало без шкурки)
- Цибуля ріпчаста - 15 грам
- Сіль - 10 грам
- Чорний перець - 4 штуки (горошок)
- Лавровий лист - 1 штука
Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування тушонки по ГОСТу.
Яловичину вимийте і висушіть. Поріжте яловичину середнім кубиком.
Додайте до яловичини сіль і перемішайте, залиште на 10 хвилин.
Жир поріжте на дрібні шматочки.
Дві банки об'ємом 0, 5 літра ретельно вимийте і простерилизуйте над парою протягом 5 хвилин. Залізні кришки прокип'ятіть протягом 3 хвилин. Зніміть і покладіть на дно частина жиру.
Лук поріжте кільцями і покладіть по одному на банку.
Щільно розкладіть яловичину в банки до рівня "плічок" .
Додайте в банки залишився жир і покладіть чорний перець.
Розламати лавровий лист навпіл і викладіть в банки.
Ретельно закатати банки прокип'яченими кришками.
На дно скороварки викладіть шматок тканини і поставте банки. Влийте воду до рівня "плічок" банок. Закрийте кришку і клапан скороварки і встановіть час 2 годину. Потім, щоб знизити тиск, залишаємо на 3 годину.
Потім банки витягніть, остудіть і приберіть в холодне місце.
Тушонка по ГОСТу готова.
Смачного!