Рецепт Тушонка по ГОСТу фото

Тушонка по ГОСТу
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Яловичина
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 2
Час приготування: 5 г. 45 хв.

Звичайно, Зараз немає проблеми купити тушонку в будь-якому магазині. Але все ж краще зробити її самостійно з якісного м'яса, таку як була раніше. Ділюся рецептом!

Опис приготування:

Яловичину для тушонки краще брати чисту, без жив і плівок. Сіль повинна бути обов'язково велика і не йодована. Банки найкраще підійдуть з гвинтовими кришками, тому що якщо ви погано закатали прості, вони можуть злетіти через тиск всередині банки.

  • Яловичина - 870 грам
  • Свинячий жир - 100 грам (або сало без шкурки)
  • Цибуля ріпчаста - 15 грам
  • Сіль - 10 грам
  • Чорний перець - 4 штуки (горошок)
  • Лавровий лист - 1 штука
тушонка по ГОСТу - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування тушонки по ГОСТу.
тушонка по ГОСТу - фото крок 2
Яловичину вимийте і висушіть. Поріжте яловичину середнім кубиком.
тушонка по ГОСТу - фото крок 3
Додайте до яловичини сіль і перемішайте, залиште на 10 хвилин.
тушонка по ГОСТу - фото крок 4
Жир поріжте на дрібні шматочки.
тушонка по ГОСТу - фото крок 5
Дві банки об'ємом 0, 5 літра ретельно вимийте і простерилизуйте над парою протягом 5 хвилин. Залізні кришки прокип'ятіть протягом 3 хвилин. Зніміть і покладіть на дно частина жиру.
тушонка по ГОСТу - фото крок 6
Лук поріжте кільцями і покладіть по одному на банку.
тушонка по ГОСТу - фото крок 7
Щільно розкладіть яловичину в банки до рівня"плічок" .
тушонка по ГОСТу - фото крок 8
Додайте в банки залишився жир і покладіть чорний перець.
тушонка по ГОСТу - фото крок 9
Розламати лавровий лист навпіл і викладіть в банки.
тушонка по ГОСТу - фото крок 10
Ретельно закатати банки прокип'яченими кришками.
тушонка по ГОСТу - фото крок 11
На дно скороварки викладіть шматок тканини і поставте банки. Влийте воду до рівня"плічок" банок. Закрийте кришку і клапан скороварки і встановіть час 2 годину. Потім, щоб знизити тиск, залишаємо на 3 годину.
тушонка по ГОСТу - фото крок 12
Потім банки витягніть, остудіть і приберіть в холодне місце.
тушонка по ГОСТу - фото крок 13
Тушонка по ГОСТу готова.
тушонка по ГОСТу - фото крок 14
Смачного!

Схожі рецепти