Тушкований морський окунь
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний і смачний морський окунь з ароматними травами і овочами - прекрасне блюдо для легкої вечері. Апетитне і легке в приготуванні, воно виходить практично дієтичним, в ньому мінімум калорій.
Смачне і легке блюдо з морського окуня. Так як риба у нас не обсмажувалася, блюдо можна навіть вважати дієтичним. А вже зайвої ваги воно вам точно не додасть. Овочі і риба - малокалорійні продукти, їх поєднання в цій страві дуже гармонійно. Перед подачею можна збризнути рибку соком лайма чи лимона. Сподіваюся, що в цьому рецепті все для вас зрозуміло, і ви тепер напевно будете знати, як приготувати тушкованого морського окуня. Смачного!
- Морський окунь - 600-700 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Квасоля спаржева - 150-200 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 2/3 чайних ложки
- Зелень кропу - 20 грам
- Ароматні спеції для риби - 1 Чайна ложка (без солі)
Чистимо рибу від луски і нутрощів, відрізаємо голову, хвіст і плавники. Ретельно промиваємо рибу.
Наливаємо в сковороду олію і пару ложок води. Посипаємо рибу спеціями і сіллю, викладаємо її на сковороду. Ставимо на вогонь (нижче середнього), накриваємо кришкою і тушкуємо хвилин 20.
Чистий цибулю, нарізаємо його тонкими півкільцями. Відправляємо цибулю на сковороду до риби, посипаємо рибу подрібненим кропом. Тушкуємо ще хвилин 5-7.
Тепер додаємо спаржеву квасолю і трохи подсаливаем. Тушкуємо хвилин 5 без кришки, а потім знову накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо хвилин 15. За цей час вся вода повинна випаруватися і окунь може навіть злегка підсмажитися.