Тушковані легкі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 4 г. 0 хв.
Сьогодні я поділюся з вами, як приготувати тушковані легкі. Страва, звичайно, не на кожен день, але якщо у вас є в запасі легке, раджу мати цей рецепт на озброєнні. Виходить дуже смачно!
Опис приготування:
Це незвичайне м'ясне блюдо саме по собі є дуже ситним, ароматним і, безумовно, неймовірно смачним. Частково воно чимось нагадує бефстроганофф. Тільки ось повозитися з ним доведеться трішки довше. Але, Запевнюю вас, це того варто. Спробуйте!
- Легке - 1 штука (у мене яловиче)
- Цибуля ріпчаста - 6 штук (середнього розміру)
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Цибуля - 2 штуки (великі)
- Чорний перець горошком - 15-17 штук
- Лавровий лист - 5-6 штук
- Вершкове масло - За смаком (для смаження)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Залийте легкої водою і залиште його так на 2 годину. Щоб легке не спливали, накрийте ємність з ним тарілкою, а зверху можна встановити грузик.
По закінченні цього часу дістаємо легке з води, промиваємо під водою, нарізаємо на будь-які шматочки, які зручно будуть лежати у вашій каструлі, і ставимо варитися його мінімум на 1 час.
Відварене легке тепер очищаємо від непотрібних нам залишилися плівочок, судин та іншої неїстівної дрібниці. Нарізаємо його тонкими смужками.
Лук досить тонко нарізаємо півкільцями або четвертьколцамі, поміщаємо його в розігрітий з вершковим маслом сотейник (його можна замінити на просто глибоку товстостінну сковороду) і обсмажуємо протягом декількох хвилин. Він повинен стати злегка золотистим.
Коли це відбудеться, викладаємо до нього скибочки легкого і ще трохи вершкового масла. Обсмажуємо, помішуючи, до рум'яності і золотистого.
Викладаємо сметану в невелику ємність, додаємо до неї томатну пасту, сіль, спеції (можна використовувати сушені трави, але це вже на ваш розсуд). Перемішуємо.
Заливаємо вийшла заправкою наше легке. Додаємо лавровий лист і перець горошком. Якщо потрібно, ще трохи подсаливаем (тут вже орієнтуйтеся на власний смак). Зменшуємо вогонь, накриваємо блюдо кришкою і тушкуємо хвилин 15. Готову страву подаємо до столу гарячим!