Тушковані грузді
(покроковий рецепт з фото)
Вживати ці гриби можна не тільки в маринованому вигляді, оскільки тушковані грузді в домашніх умовах гарні і в соусі. Це рецепт я знайшла в одній старій кулінарній книзі, ось ділюся ним з вами.
Лісні гриби, правильно приготовлені, можуть скласти конкуренцію навіть найкращим сортам м'яса. Так, тушковані грузді в домашніх умовах - це чудова альтернатива звичним стравам. Спробуйте побалувати ними своїх близьких.
- Грузді - 800 грам
- Цибуля - 1 штука
- Крем - 200 грам
- Сіль і перець - За смаком
- Рослинна олія - 20 грам
- Борошно - 15 грам

1. Ось знайшла чудовий класичний рецепт тушкованих грузді, які виходять неймовірно смачними. Отже, замочіть попередньо гриби, після чого помийте кілька разів.

2. Тепер їх слід відварити близько години на повільному вогні, посоливши і додавши приправи за смаком. Під час варіння можна додати цибулину.

3. Після варіння остудіть їх трохи і наріжте соломкою і відправте смажитися на сковороду з рослинним маслом. Обсмаживши до золотистого кольору додайте цибулю і доведіть до готовності, після чого можна влити сметану або густі вершки. Протушкувати близько 10 хвилин влийте стакан води і зменшіть вогонь, накрийте кришкою і тушкуйте ще 30 хвилин.

4. Після смаження викладіть їх на тарілку і можна вживати вприкуску зі сметаною. Я зазвичай роблю так: відварюю гарнір (в основному картопляне пюре) і викладаю гриби в сметані, присипають зеленню і подаю до столу.