Рецепт Тушковані грузді фото

Тушковані грузді
(покроковий рецепт з фото)

Англійська кухня
Гриби , Грузді
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Вживати ці гриби можна не тільки в маринованому вигляді, оскільки тушковані грузді в домашніх умовах гарні і в соусі. Це рецепт я знайшла в одній старій кулінарній книзі, ось ділюся ним з вами.

Опис приготування:

Лісні гриби, правильно приготовлені, можуть скласти конкуренцію навіть найкращим сортам м'яса. Так, тушковані грузді в домашніх умовах - це чудова альтернатива звичним стравам. Спробуйте побалувати ними своїх близьких.


  • Грузді - 800 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Крем - 200 грам
  • Сіль і перець - За смаком
  • Рослинна олія - 20 грам
  • Борошно - 15 грам
тушковані грузді - фото крок 1
1. Ось знайшла чудовий класичний рецепт тушкованих грузді, які виходять неймовірно смачними. Отже, замочіть попередньо гриби, після чого помийте кілька разів.
тушковані грузді - фото крок 2
2. Тепер їх слід відварити близько години на повільному вогні, посоливши і додавши приправи за смаком. Під час варіння можна додати цибулину.
тушковані грузді - фото крок 3
3. Після варіння остудіть їх трохи і наріжте соломкою і відправте смажитися на сковороду з рослинним маслом. Обсмаживши до золотистого кольору додайте цибулю і доведіть до готовності, після чого можна влити сметану або густі вершки. Протушкувати близько 10 хвилин влийте стакан води і зменшіть вогонь, накрийте кришкою і тушкуйте ще 30 хвилин.
тушковані грузді - фото крок 4
4. Після смаження викладіть їх на тарілку і можна вживати вприкуску зі сметаною. Я зазвичай роблю так: відварюю гарнір (в основному картопляне пюре) і викладаю гриби в сметані, присипають зеленню і подаю до столу.

Схожі рецепти