Тушковане м'ясо з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную традиційне і смачна страва, яке готують повсюдно в кожному будинку. Більш класичного варіанту, як приготувати тушковане м'ясо з картоплею, для вечері або обіду просто не знайти.
Тушковане м'ясо з картоплею - страва смачна, просте, ситне і економне, його можна зробити багато, щоб вистачило на кілька днів. Постоявши пару годин (а то і днів), воно стане тільки смачніше і більш насиченою. Для приготування можна використовувати куряче м'ясо, яловичину або свинину, а також м'ясні субпродукти (печінку, легкі, серце). Можна додавати будь-які приправи і трави. Подають блюдо до столу обов'язково гарячим.
- Яловичина - 300 грам
- Картопля - 5 штук
- Томати у власному соку - 250 грам
- Цибулина - 1 штука
- Морквина - 1 штука
- Лавровий лист - 1 штука
- Сіль і перець - За смаком
1. Насамперед чистимо і моєму картоплю, нарізаємо її невеликим кубиком і заливаємо холодною водою, щоб вона не почорніла.
2. М'ясо миємо й нарізаємо шматочками, відправляємо його на розпечену сковороду з невеликою кількістю соняшникової олії, обсмажуємо до появи скоринки, потім з картоплі зливаємо воду і додаємо в неї м'ясо.
3. Цибулину чистимо і моєму, нарізаємо кубиком і обсмажуємо на сковороді після м'яса, морква подрібнюємо на крупній тертці і обсмажуємо з цибулею. Томати подрібнюємо в блендре і додаємо до підсмаженні, тушкуємо кілька хвилин на слабкому вогні, а потім переливаємо все до картоплі.
4. Додаємо лавровий лист, сіль і перець, тушкуємо картоплю на слабкому вогні під закритою кришкою. Готову картоплю подаємо обов'язково гарячої.