Тушковане м'ясо з картоплею в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Рагу - дуже просте і універсальне блюдо. У каструлю можна покласти різні овочі, додати м'ясо, вийде дуже смачне гаряче. Розповідаю, як приготувати тушковане м'ясо з картоплею в мультиварці.
Цього разу готую з яловичини з додаванням картоплі, морквини, лука і грибів. Таке блюдо можна приготувати в казані з товстими стінками, але в мультиварці набагато простіше. Перед тим як відправити м'ясо в мультиварку, обвалюють його в борошні.
- Морква - 450 грам
- Лук перловий - 400 грам
- Картопля - 350 грам
- Яловичина - 450 грам
- Сіль, перець - За смаком
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1/2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Розмарин - 1 Чайна ложка
- Чебрець - 1 Чайна ложка
- Борошно - За смаком
- Печериці - 450 грам
1. М'ясо мою і нарізаю шматочками, викладаю в миску і посипаю сіль, перцем, трохи борошном, перемішую, щоб кожен шматочок був в паніровці.
2. Виставляю режим «Жарка», кладу шматочок вершкового масла і розтоплюю. Викладаю м'ясо і обсмажую його з кожної сторони.
3. Як тільки м'ясо обсмажиться, вливаю бульон, перемішую і додаю соєвий соус, цукор, подрібнений часник, томатну пасту, розмарин і чебрець, перемішую і прогріваю.
4. Підготовляю овочі: гриби мою і нарізаю на 4 частини, морква очищаю і нарізаю шматочками. Картопля очищаю від шкірки і нарізаю кубиками. Викладаю овочі в чашу, додаю заморожений перловий цибулю. Солю і перчу за смаком.
5. Закриваю кришку і виставляю режим «М'ясо», готую під тиском 35 хвилин. Після закінчення процесу не відкриваю кришку, а залишаю до виходу тиску.
6. Відкриваю кришку і перемішую вміст, викладаю в тарілку разом з юшкою і подаю до столу гарячим.