Рецепт Тушкована телятина з грибами фото

Тушкована телятина з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
М'ясо, Телятина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

М'ясо і гриби - це поєднання, яке подобається практично всім, я не виключення, тому використовую його часто в різних стравах, зокрема в цьому рецепті тушкованою телятини з грибами.


Рецепт приготування тушкованою телятини з грибами, про який я розповім вам, не можна назвати простим, причому стосується це як смаку страви, так і самого процесу приготування. Що ж, доведеться запастися терпінням і дуже уважно ознайомитися з цим рецептом тушкованою телятини з грибами з фото, проте як тільки ви приступите до справи, то побачите, що не так вже все й складно. Та й до того ж блюдо виходить настільки смачним і вишуканим, що витрачений на його приготування час окупиться з лишком вдячністю ваших домашніх за приголомшливий вечерю.

  • Телятина - 500 грам
  • Печериці - 120 грам
  • Лук-пориста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 0, 5 штуки(+ 3 дрібні цибулинки для карамелізації)
  • Часник - 3 зубчики
  • Вершкове масло - 150 грам(60 г - в соус, 90 г - для смаження)
  • Жовток яєчний - 1 штука
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Сік лимонний - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Гвоздика - 3 штуки
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Сіль - - За смаком
  • Перець чорний мелений - - За смаком
тушкована телятина з грибами - фото крок 1
Для початку ми очищаємо м'ясо від плівок і жив, промиваємо його, висушуємо і нарізаємо поперек волокон на невеликі шматочки.
тушкована телятина з грибами - фото крок 2
У сотейнику розтоплюємо шматочок вершкового масла і обсмажуємо на ньому телятину до рум'яної скоринки, після цього м'ясо перекладаємо в тарілку, а сотейник промиваємо.
тушкована телятина з грибами - фото крок 3
Повертаємо м'ясо в чистий сухий сотейник, додаємо до нього стебло цибулі-порей, очищену половинку цибулини, нарізану на кілька частин морква (теж очищену), часник, лавровий лист і гвоздику.
тушкована телятина з грибами - фото крок 4
Заливаємо все водою (досить великою кількістю), солимо і перчимо до смаку і тушкуємо телятина на повільному вогні протягом 1, 5 годин після закипання.
тушкована телятина з грибами - фото крок 5
Поки телятина гаситися, ми чистимо маленькі цибулинки і ріжемо їх товстими пір'ям. Викладаємо цибулю в розігріте вершкове масло і обсмажуємо до золотистого кольору, додаємо цукор і трохи солі (буквально щіпку). Потім заливаємо цибулю кип'яченою водою (100 мл) і тушкуємо на повільному вогні 15 хвилин.
тушкована телятина з грибами - фото крок 6
Печериці ретельно промиваємо і смажимо на вершковому маслі, поки з них не випаруватися зайва волога, додаємо в гриби лимонний сік.
тушкована телятина з грибами - фото крок 7
Потім необхідно приготувати соус, для цього потрібно розтопити вершкове масло (60 грам) в каструльці і висипати в нього борошно. Смажимо борошно 1-2 хвилини, постійно помішуючи, потім вливаємо в каструльку бульйон, в якому гаситися телятина (500 мл). Ретельно перемішуємо всі, щоб в соусі не залишилося борошняних грудок, після чого додаємо сметану, знову все перемішуємо, доводимо соус до кипіння і знімаємо його з вогню.
тушкована телятина з грибами - фото крок 8
Знову повертаємося до тушкованого м'яса, для 1, 5 години воно повинно було приготуватися, тому ми витягаємо з бульйону цибулю, цибуля-пористий, лавровий лист і гвоздику. Додаємо до м'яса приготований соус і обсмажені гриби, перемішуємо все.
тушкована телятина з грибами - фото крок 9
Потім викладаємо в сотейник з м'ясом карамелізований лук, знову все перемішуємо.
тушкована телятина з грибами - фото крок 10
Нагріваємо все, не доводячи до кипіння, а перед подачею блюда до столу, викладаємо в сотейник яєчний жовток і ретельно все перемішуємо.
тушкована телятина з грибами - фото крок 11
Готову страву порадує вас вишуканістю смаку і приголомшливим ароматом, вам залишається тільки придумати до нього гідний гарнір. Смачного!

Схожі рецепти