Тушкована телятина з грибами
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо і гриби - це поєднання, яке подобається практично всім, я не виключення, тому використовую його часто в різних стравах, зокрема в цьому рецепті тушкованою телятини з грибами.
Рецепт приготування тушкованою телятини з грибами, про який я розповім вам, не можна назвати простим, причому стосується це як смаку страви, так і самого процесу приготування. Що ж, доведеться запастися терпінням і дуже уважно ознайомитися з цим рецептом тушкованою телятини з грибами з фото, проте як тільки ви приступите до справи, то побачите, що не так вже все й складно. Та й до того ж блюдо виходить настільки смачним і вишуканим, що витрачений на його приготування час окупиться з лишком вдячністю ваших домашніх за приголомшливий вечерю.
- Телятина - 500 грам
- Печериці - 120 грам
- Лук-пориста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 0, 5 штуки(+ 3 дрібні цибулинки для карамелізації)
- Часник - 3 зубчики
- Вершкове масло - 150 грам(60 г - в соус, 90 г - для смаження)
- Жовток яєчний - 1 штука
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Сік лимонний - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Гвоздика - 3 штуки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сіль - - За смаком
- Перець чорний мелений - - За смаком
Для початку ми очищаємо м'ясо від плівок і жив, промиваємо його, висушуємо і нарізаємо поперек волокон на невеликі шматочки.
У сотейнику розтоплюємо шматочок вершкового масла і обсмажуємо на ньому телятину до рум'яної скоринки, після цього м'ясо перекладаємо в тарілку, а сотейник промиваємо.
Повертаємо м'ясо в чистий сухий сотейник, додаємо до нього стебло цибулі-порей, очищену половинку цибулини, нарізану на кілька частин морква (теж очищену), часник, лавровий лист і гвоздику.
Заливаємо все водою (досить великою кількістю), солимо і перчимо до смаку і тушкуємо телятина на повільному вогні протягом 1, 5 годин після закипання.
Поки телятина гаситися, ми чистимо маленькі цибулинки і ріжемо їх товстими пір'ям. Викладаємо цибулю в розігріте вершкове масло і обсмажуємо до золотистого кольору, додаємо цукор і трохи солі (буквально щіпку). Потім заливаємо цибулю кип'яченою водою (100 мл) і тушкуємо на повільному вогні 15 хвилин.
Печериці ретельно промиваємо і смажимо на вершковому маслі, поки з них не випаруватися зайва волога, додаємо в гриби лимонний сік.
Потім необхідно приготувати соус, для цього потрібно розтопити вершкове масло (60 грам) в каструльці і висипати в нього борошно. Смажимо борошно 1-2 хвилини, постійно помішуючи, потім вливаємо в каструльку бульйон, в якому гаситися телятина (500 мл). Ретельно перемішуємо всі, щоб в соусі не залишилося борошняних грудок, після чого додаємо сметану, знову все перемішуємо, доводимо соус до кипіння і знімаємо його з вогню.
Знову повертаємося до тушкованого м'яса, для 1, 5 години воно повинно було приготуватися, тому ми витягаємо з бульйону цибулю, цибуля-пористий, лавровий лист і гвоздику. Додаємо до м'яса приготований соус і обсмажені гриби, перемішуємо все.
Потім викладаємо в сотейник з м'ясом карамелізований лук, знову все перемішуємо.
Нагріваємо все, не доводячи до кипіння, а перед подачею блюда до столу, викладаємо в сотейник яєчний жовток і ретельно все перемішуємо.
Готову страву порадує вас вишуканістю смаку і приголомшливим ароматом, вам залишається тільки придумати до нього гідний гарнір. Смачного!