Тушкована картопля в горщиках
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Ах ця картопля… Як її тільки не готують - і смажать, і спалити, і варять, і запікають. Ось про запікають зараз детальніше. Я пропоную запекти картоплю в горщиках. Божественно смачно на мій погляд!
Опис приготування:
Картопля, приготована в горщиках, незвичайно смачна. Вона просочується усіма ароматами і просто тане в роті. Трохи змінюючи інгредієнти, ви кожен раз будете отримувати нове блюдо. І при цьому не потрібно ні постійно помішувати, ні наглядати. Подавати таку картоплю варто в тих самих горщиках, в яких вона готувалася. Так і страва не охолоне, і виглядати все буде по святковому навіть на самому звичайному вечері.
- Картопля - 16 штук
- Свинина (скибочки) - 4 штуки (м'ясо можна варіювати в залежності від вашого смаку)
- Крем - 1 Склянка
- Вершкове масло - 50 грам
- Цибуля ріпчаста - 4 штуки
- Морква - 1 штука
- Петрушка - За смаком
- Зерна білої гірчиці - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
М'ясо вимити, нарізати тонкими смужками.
У сковороду налити рослинне масло. Обсмажити на ньому м'ясо до рум'яної скоринки. Як тільки м'ясо обсмажиться, вийняти його на тарілку.
Цибулю почистити, дрібно нарізати.
Морква вимити, натерти на терці.
У сковороду з маслом в якому смажилося м'ясо викласти підготовлені цибулю і моркву. Обсмажити до золотистого кольору.
Картопля вимити, почистити, нарізати часточками.
Підготовлений картопля посолити і перемішати зі сметаною. Дати постояти 20 хвилин.
Горщики до половини заповнити картоплею в сметані. Зверху викласти м'ясо, потім обсмажені цибулю і моркву.
Викласти зверху залишилася картоплю. Залити сметаною з водою так щоб рівень рідини був на 2 пальця нижче картоплі. Зверху покласти по шматочку вершкового масла.
Закрити горщики зверху фольгою і поставити в духовку на 30 хвилин. Температура 200 градусів. Через 30 хвилин фольгу зняти і тушкувати ще 40 хвилин.
Готову картоплю посипати зернами гірчиці, перцем і рубаною петрушкою. Смачного!