Тушкована капуста з перловкою
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Просте, але смачне ситне блюдо. Якщо відварити перлову крупу заздалегідь, то його можна сміливо буде віднести в розряд"на швидку руку" . Беріть на замітку рецепт!
Опис приготування:
Приготувати тушковану капусту з перловкою можна як самостійну страву або на гарнір. Дуже добре поєднується як з рибою, так і з м'ясом. Корисно, бюджетно і смачно!
- Крупа перлова - 100 грам
- Капуста - 300 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Томатна паста - 1-2 Ст. Ложок
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти. Крупу заздалегідь залийте водою і залиште на кілька годин. Я залишаю на ніч.
Як тільки перловка настоїться, добре промийте її під проточною водою.
Потім залийте крупу чистою холодною водою. Трохи посоліть і відваріть до готовності. На це піде приблизно 40 хвилин.
Цибуля наріжте кубиками. Моркву натріть на тертці.
Обсмажте овочі на сковороді на рослинному маслі до м'якості.
Нашинкуйтекапусту і додайте до цибулі і моркви.
Як тільки капуста пустить сік і стане м'якою, додайте томатну пасту, подрібнений часник, цукор і сіль за смаком.
Гасіть овочі періодично помішуючи на невеликому вогні до повної готовності. У процесі можна додати трохи води.
Тепер з'єднайте капусту з готовою перловою крупою.
Все перемішайте і прогрійте 5-7 хвилин. Тушкована капуста з перловкою готова.
Смачного!