Рецепт Тушкована капуста в мікрохвильовці фото

Тушкована капуста в мікрохвильовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, Корисний обід, Обід за 30 хвилин
Гарячі страви, Гарніри

Відомо, що незважаючи на очевидну бюджетность цієї страви, готується воно занадто довго. Але цей недолік теж дуже легко виправити - варто тільки приготувати тушковану капусту в мікрохвильовці.

Рекомендую вам спосіб, як приготувати тушковану капусту в мікрохвильовці так, щоб вона "заграла" новим відтінком смаку завдяки гострому соусу в поєднанні з гвоздикою. Але звичайно ж, соус можна замінити просто томатною пастою, в гвоздику замінити чим-небудь ще за смаком, - тоді вийде більш класичний варіант.

Рецепт тушкованої капусти в мікроволовке наступний:

1. Першим ділом, наш качан капусти поріжемо довільно досить великими шматками (приблизно на 6-8 частин), і готувати ми її будемо саме так, а вже потім, хто хоче, може подрібнити до звичного вигляду

2. Кожен з шматочків хорошенечко з усіх боків обмакиваем в маслі і викладаємо на блюді для запікання.

3. А в окремій мисці змішаємо інгредієнти для нашої заправки - соус, спеції за смаком, і сіль з перцем.

4. Виливаємо цю суміш на нашу капусту, і на середньої потужності відправимо в мікрохвильовку на 10-15 хвилин, накривши кришкою.

5. Як цей час пройде - ще раз відкриємо і перевіримо на готовність. Залишимо тепер нашу тушковану капусту в мікрохвильовці в домашніх умовах настоюватися ще хвилин п'ять, - і можна подавати на стіл цілої, або ж подрібнити в блендері. Смачного!

Головне достоїнство такого улюбленого всіма економного страви - що у цій простому рецептом тушкованої капусти в мікрохвильовці, вам зовсім не потрібно стояти по чотири години біля плити, поки капуста не розм'якшити до потрібного вам стану. А чи це не плюс? Так що пробуйте обов'язково!


  • Капуста - 1 штука
  • Масло рослинне - 4 Ст. Ложки

Схожі рецепти