Тушкована капуста на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Тушкована капуста - це не тільки смачний гарнір, але і цілком самостійне блюдо, яке можна готувати хоч кожен день. Рекомендую всім на замітку простий рецепт тушкованої капусти на сковороді!
Тушкована капуста - це смак з дитинства, смак столовки. Ось тільки вдома вона виходить набагато смачніше! Гасити капусту можна і з картоплею, і з м'ясом, але мені вона найбільше подобається сама по собі. Можете овочів побільше додати, якщо хочете. Для приготування тушкованої капусти на сковороді нам знадобиться середній качан, пачка томатної пасти, свіжа стручкова квасоля (але підійде і заморожена), цибуля і морква.
- Капуста - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Морквина - 1 штука
- Стручкова квасоля - 100-150 грам
- Кріп і петрушка - 1 пучок
- Томатна паста - 70 грам
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Італійські трави - За смаком
- Сіль, цукор - За смаком
- Перець горошком - 3-4 штук
Підготуйте всі інгредієнти.
Цибуля почистіть і поріжте півкільцями.
Морквину порізати четвертинками або теж півкільцями.
Якщо стручкова квасоля довга, поріжте її навпіл, щоб шматочки були невеликими.
Розігрійте сковороду і влийте трохи рослинного масла, обсмажте спочатку цибулю. Потім додайте моркву. Через хвилин 5 додайте і стручкову квасолю. Обсмажте до напівготовності.
Капусту нашаткуйте.
Додайте капусту до овочів на сковороді, влийте ще трохи олії рослинного. Обсмажуйте, поки сік не пустить.
Потім вогонь збавте, додайте томатну пасту, лавровий лист і перець. Додати сіль за смаком.
За потреби, можете додати води в капусту, якщо вона буде твердою і почне підгоряти.
Зелень порубати.
Зелень порубати.
Додайте зелень в капусту, а також спеції.
Гасіть ще хвилин 5-7 під закритою кришкою.
Гасіть ще хвилин 5-7 під закритою кришкою.
Готова тушкована капуста на сковороді дуже смачна зі сметаною.
Смачного!