Рецепт Тушкована яловичина на сковороді фото

Тушкована яловичина на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Яловичина
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Ця страва готується швидко і досить просто. Яловичина виходить завжди дуже ніжною при гасінні. Я опишу, як приготувати тушковану яловичину на сковороді. Відмінний і безпрограшний варіант обіду!

Яловичину для такої страви можна використовувати як свіжу, так і заморожену. У мене завжди зберігається в морозилці один-другий шматочок яловичини, заготовлений на такі випадки, як приготування смачного м'ясного обіду. Розморожувати яловичину бажано при кімнатній температурі за кілька годин до готування. Я зазвичай дістаю шматок м'яса і залишаю його розморожувати на ніч в холодильнику.

  • Яловичина - 800 грам
  • Цибуля - 200 грам
  • Морква - 100 грам
  • Лавровий лист - 4 штуки
  • Запашний перець горошком - 8 штук
тушкована яловичина на сковороді - фото крок 1
Яловичину промиваємо проточною водою. Ми залишаємо обсихати на дошці. Нарізаємо гострим ножем на рівні шматочки, не дуже дрібно.
тушкована яловичина на сковороді - фото крок 2
Цибулю чистимо від лушпиння і нарізаємо півкільцями. На цій же дошці дрібно ріжемо очищену від шкірки морква.
тушкована яловичина на сковороді - фото крок 3
У сковороду наливаємо трохи олії. Викладаємо цибулю з морквою, заливаємо склянкою води. Кидаємо спеції і лавровий лист. При бажанні можна додати базилік. Тушкуємо на тихому вогні 10 хвилин.
тушкована яловичина на сковороді - фото крок 4
Додаємо м'ясо. Вогонь трохи збільшуємо, тушкуємо все разом. Потім доливаємо ще склянку води, накриваємо кришкою і тушкуємо суміш на самому тихому вогні 50 хвилин.
тушкована яловичина на сковороді - фото крок 5
Блюдо готово! Подаємо його зі свіжою зеленню! Смачного!

Схожі рецепти