Тушкована яловичина на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва готується швидко і досить просто. Яловичина виходить завжди дуже ніжною при гасінні. Я опишу, як приготувати тушковану яловичину на сковороді. Відмінний і безпрограшний варіант обіду!
Яловичину для такої страви можна використовувати як свіжу, так і заморожену. У мене завжди зберігається в морозилці один-другий шматочок яловичини, заготовлений на такі випадки, як приготування смачного м'ясного обіду. Розморожувати яловичину бажано при кімнатній температурі за кілька годин до готування. Я зазвичай дістаю шматок м'яса і залишаю його розморожувати на ніч в холодильнику.
- Яловичина - 800 грам
- Цибуля - 200 грам
- Морква - 100 грам
- Лавровий лист - 4 штуки
- Запашний перець горошком - 8 штук
Яловичину промиваємо проточною водою. Ми залишаємо обсихати на дошці. Нарізаємо гострим ножем на рівні шматочки, не дуже дрібно.
Цибулю чистимо від лушпиння і нарізаємо півкільцями. На цій же дошці дрібно ріжемо очищену від шкірки морква.
У сковороду наливаємо трохи олії. Викладаємо цибулю з морквою, заливаємо склянкою води. Кидаємо спеції і лавровий лист. При бажанні можна додати базилік. Тушкуємо на тихому вогні 10 хвилин.
Додаємо м'ясо. Вогонь трохи збільшуємо, тушкуємо все разом. Потім доливаємо ще склянку води, накриваємо кришкою і тушкуємо суміш на самому тихому вогні 50 хвилин.
Блюдо готово! Подаємо його зі свіжою зеленню! Смачного!