Турецький яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Ви ще не наїлися яблучних пирогів? Тоді ділюся рецептом турецького яблучного пирога, він з категорії заливних пирогів. Ніжний, ароматний смачний і великий, вистачить на всю сім'ю!
Якщо ви перепробували вже всі види яблучних пирогів, але до сих пір не пробували турецька, то є привід його приготувати. Випікати його зовсім нескладно, впорається навіть недосвідчена господиня. Дотримуйтесь докладного покрокового рецептом і готуйте із задоволенням.
- Яйце - 3 штуки(1 яйце - в тісто, 2 яйця - для заливки)
- Борошно - 235 грам(200 грам - в тісто, 35 грам - для заливки)
- Вершкове масло - 150 грам
- Цукор - 250 грам(100 грам - в тісто, 150 грам - в заливку)
- Йогурт - 130 грам (натуральний)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Крем - 200 грам
- Яблука - 3-5 штук
- Кориця мелена - 1 Чайна ложка

Приготуйте інгредієнти.

Збийте міксером яйце кімнатної температури і 100 грам цукру.

Додайте в цукрово-яєчну масу розм'якшене вершкове масло.

Додайте йогурт.

Додайте в борошно розпушувач.

Всипте борошно з розпушувачем в миску, замісіть тісто.

Підготуйте роз'ємну форму, дно застеліть папером для випічки, змастіть форму вершковим маслом, пріпиліте борошном.

Викладіть тісто в підготовлену форму, розрівняйте.

На тісто викладіть очищені і нарізані на скибочки яблука.

Збийте 2 яєчні білки і 100 грам цукру.

Жовтки розітріть з цукром, що залишився.

Додайте до жовтків сметану.

Додайте в жовткову масу 2 ст. Ложки борошна, розмішайте, щоб не залишилося грудочок.

Влийте жовткову масу до збитим білкам, акуратно розмішайте, намагаючись зберегти структуру збитих білків.

Викладіть заливку поверх яблук, розрівняйте.

Присипте зверху пиріг корицею, робити це краще через ситечко.

Випікайте пиріг у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин, готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою або зубочисткою.

Дайте пирогу охолонути до кімнатної температури, акуратно витягніть його з форми.

Турецький яблучний пиріг вийшов ніжним, ароматним, смачним і досить великим, вистачить на всіх!