Рецепт Турецький яблучний пиріг фото

Турецький яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Турецька кухня
Борошно , Фрукти , Яблука
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ви ще не наїлися яблучних пирогів? Тоді ділюся рецептом турецького яблучного пирога, він з категорії заливних пирогів. Ніжний, ароматний смачний і великий, вистачить на всю сім'ю!

Опис приготування:

Якщо ви перепробували вже всі види яблучних пирогів, але до сих пір не пробували турецька, то є привід його приготувати. Випікати його зовсім нескладно, впорається навіть недосвідчена господиня. Дотримуйтесь докладного покрокового рецептом і готуйте із задоволенням.

  • Яйце - 3 штуки(1 яйце - в тісто, 2 яйця - для заливки)
  • Борошно - 235 грам(200 грам - в тісто, 35 грам - для заливки)
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Цукор - 250 грам(100 грам - в тісто, 150 грам - в заливку)
  • Йогурт - 130 грам (натуральний)
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Крем - 200 грам
  • Яблука - 3-5 штук
  • Кориця мелена - 1 Чайна ложка
турецький яблучний пиріг - фото крок 1
Приготуйте інгредієнти.
турецький яблучний пиріг - фото крок 2
Збийте міксером яйце кімнатної температури і 100 грам цукру.
турецький яблучний пиріг - фото крок 3
Додайте в цукрово-яєчну масу розм'якшене вершкове масло.
турецький яблучний пиріг - фото крок 4
Додайте йогурт.
турецький яблучний пиріг - фото крок 5
Додайте в борошно розпушувач.
турецький яблучний пиріг - фото крок 6
Всипте борошно з розпушувачем в миску, замісіть тісто.
турецький яблучний пиріг - фото крок 7
Підготуйте роз'ємну форму, дно застеліть папером для випічки, змастіть форму вершковим маслом, пріпиліте борошном.
турецький яблучний пиріг - фото крок 8
Викладіть тісто в підготовлену форму, розрівняйте.
турецький яблучний пиріг - фото крок 9
На тісто викладіть очищені і нарізані на скибочки яблука.
турецький яблучний пиріг - фото крок 10
Збийте 2 яєчні білки і 100 грам цукру.
турецький яблучний пиріг - фото крок 11
Жовтки розітріть з цукром, що залишився.
турецький яблучний пиріг - фото крок 12
Додайте до жовтків сметану.
турецький яблучний пиріг - фото крок 13
Додайте в жовткову масу 2 ст. Ложки борошна, розмішайте, щоб не залишилося грудочок.
турецький яблучний пиріг - фото крок 14
Влийте жовткову масу до збитим білкам, акуратно розмішайте, намагаючись зберегти структуру збитих білків.
турецький яблучний пиріг - фото крок 15
Викладіть заливку поверх яблук, розрівняйте.
турецький яблучний пиріг - фото крок 16
Присипте зверху пиріг корицею, робити це краще через ситечко.
турецький яблучний пиріг - фото крок 17
Випікайте пиріг у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин, готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою або зубочисткою.
турецький яблучний пиріг - фото крок 18
Дайте пирогу охолонути до кімнатної температури, акуратно витягніть його з форми.
турецький яблучний пиріг - фото крок 19
Турецький яблучний пиріг вийшов ніжним, ароматним, смачним і досить великим, вистачить на всіх!

Схожі рецепти