Tuglama
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Ош-туглама - традиційне блюдо таджицької кухні, що дослівно перекладається як м'ясо з рисом. Метод приготування не зовсім для нас традиційний, але результат вартий того, так що спробуємо!
Опис приготування:
Tuglama (м'ясо з рисом) нескладно приготувати, але зате яке ароматне і ситне блюдо у вас вийде! Причому м'ясо в цій страві варене, а рис - смажений. Заходьте, і я покажу вам, як приготувати ош-тугламу, і розповім все секрети цієї страви!
- Баранина - 200 грам
- Рис круглозёрний - 200 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Kurdyuk - 50 грам
- Сіль - За смаком
Половину моркви і м'ясо цілим шматком залийте водою і відваріть до готовності м'яса.
Частину, що залишилася моркву наріжте брусочками, цибуля - кубиками, обсмажте з додаванням курдюка.
Додайте промитий рис, злегка обсмажте.
Залийте бульйоном, в якому варилося м'ясо. Не забудьте посолити, накрийте кришкою і доведіть до готовності.
Подають в такий спосіб: зварені м'ясо і моркву нарізають соломкою, при подачі укладають на рис і посипають рубаним зеленою цибулею.