Котлети з рисом в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати ситний обід для всієї родини, але не знаю, , якої страви віддати свою перевагу? Я допоможу вам визначитися, порадивши приготувати в мультиварці котлети з рисом!
Котлети з рисом - це дуже смачно і поживно! Приготувавши їх в мультиварці, ви заощадите чимало часу, а самі котлети вийдуть смачнішими і менш калорійними. Як гарнір до такої страви відмінно підійдуть макарони або відварну картоплю. Отже, готуємо котлети з рисом в мультиварці!
- М'ясний фарш - 500 грам
- Мал - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Вода - 480 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Спеції - За смаком
1. Насамперед відварюємо 100 г рису.
2. Поки рис вариться, очищаємо часник і пропускаємо його через «чеснокодавку».
3. Потім дрібно нарізаємо цибулю.
4. Зварений рис викладаємо в посуд з фаршем, вбиваємо туди яйце. Додаємо подрібнену цибулю і часник. Солимо, перчимо і заправляємо спеціями. Потім вміст посуду добре перемішуємо до однорідності маси.
5. З отриманої маси формуємо котлетки. Можна запанірувати їх в борошні, сухарях або манки, однак без цього цілком можна і обійтися.
6. На чашу мультиварки встановлюємо контейнер-пароварку. Викладаємо в неї котлетки, закриваємо кришкою. Ставимо мультиварку в режим "пар" з 30 хвилин.
7. Готові котлети розкладаємо по тарілках і подаємо до столу, попередньо прикрасивши страву свіжими овочами та зеленню. Смачного!